Voorbereiding handbalteams t/m 16 september 2018

Hierbij een korte samenvatting van de voorbereidingen van onze competitieteams 2018-2019.

De E jeugd ( zie foto) is zondag 16 september gestart met een spelregelvisietoernooitje in Arnhem. Ons nieuwe E team begint steeds meer vorm te krijgen, ontvangen binnenkort nieuwe shirts/broekjes van sponsor “orthopedagogiekpraktijk.nl “  (Lenneke Kapitein). Veel enthousiasme en spanning in deze groep, want voor het eerst in die grote hallen handbal spelen, is echt wel een dingetje.

De C jongens beschikken over slechts 6 spelers. Zij trainen onverdroten verder, echter handballen doe je met minstens 7 man en om wat uit te hijgen eigenlijk 9. Wie helpt dit team, dat zondag  30 september thuis speelt om 12.00 uur aan meer actieve en sportieve jongens?

De meisjes B trainden en speelden in het weekend van 7 september, beleefden ook nog een Salsa middag in Utrecht, kortom aan plezier ontbreek het niet. Ik hoop op goede wedstrijden komend seizoen.

D jeugd is druk met de trainingen. De eerste wedstrijd is zondag 30 september. Inmiddels is Marijn Piekart als stagaire toegevoegd aan de begeleiding.

Dames Junioren A zijn druk in de weer, ik hoor zelfs van boslopen en zij vragen mij nu al of er volgend seizoen een tweede damesteam komt. Zullen wij eerst eens met dit seizoen beginnen? Succes!

Heren B jeugd trainen hard en zijn echt toe aan goede wedstrijden op goed niveau. Ik vermoed dat Olympia Hengelo (ooit een topclub uit het Oosten) daar wel eens aan kan voldoen. Komt dat zien op zondag 30/9 om 11.00 uur.

Dames senioren verliezen cirkelspeelster Ilse, zij gaat vanwege privé-omstandigheden terug naar Noord Holland. Succes, Ilse, wij vonden jou een prettige handbalvriendin! De oefenwedstrijd tegen Centauri verliep redelijk en mogelijk dat Demi (ex VOC) zich gaat aanmelden. Versterking/uitbreiding  voor dit team is zeker gewenst.

Heren senioren 1 en 2: De voorbereiding is pittig, de indruk ontstaat dat niet alle spelers het tempo van de trainer kunnen volgen. De oefenwedstrijden verlopen wisselvallig. Drie spelers hebben onze club verlaten, ivm verhuizing (Jeroen Schoonewille en Sytse Kamminga) en Max Voermans, die voor het eredivisiespel gaat. (DFS) Succes allen! Op zaterdag 29 september spelen de mannen in ’t Riet tegen het Amsterdamse US. Dat gaat ongetwijfeld heel spannend worden. Bij de heren trainden de afgelopen week twee nieuwe kandidaten mee, wij hopen dat zij zich aanmelden en dat meer mannen de gang naar ’t Riet zullen volgen. In Ede zijn meer dan genoeg jongens/mannen die eerder bij Reehorst speelden, ik hoop dat er toch nog een paar aanmeldingen uit voort komen.

De Recreanten dames en heren trainden afgelopen donderdag met zo’n 16 man/vrouw, dus gezellig druk zeg maar. John geeft daar prima leiding aan. De eerste recreanten wedstrijd is donderdag 4 oktober om 20.00 uur. De dames senioren trainen dan later en de heren recreanten kunnen gewoon trainen op de zijkant, want deze sporthal is veel groter dan de Reehorst er is echt plaats genoeg.