Verzwakt Reehorst kansloos tegen Houten

18-30

Zaterdag in Ede

De handballers van Reehorst moesten zaterdagavond in eigen hal en voor een goed gevulde tribune diep buigen voor degradatie kandidaat NHC(2) uit Houten.  Reehorst miste vier basisspelers door verschillende omstandigheden en dat kon de Edese handbalclub niet goed maken met de jeugdige spelers. De eerste helft werd nog redelijk tegenstand geboden, want na twintig minuten stond het 9-10, maar een zwakke periode voor rust en het stond ineens 10-15.  De mannen uit Houten maakten er een feestje van, met 6 wisselspelers en twee uitstekende keepers. Reehorst werd aan gort gespeeld. Coach Sander Barents deed een beroep op de 16 jarige linkshandige Lars Neutel en hij smaakte het genoegen een strafworp te versieren en even later zijn eerste doelpunt in de tweede divisie te scoren, hetgeen de “tribune” wel wist te waarderen. De komende twee weken is Reehorst vrij, daarna volgen drie uitwedstrijden, het is te hopen dat er dan weer een compleet team staat. Officieel is Reehorst nog niet helemaal gevrijwaard van de onderste twee plaatsen, het is dus zaak de focus te behouden en nog zeker een wedstrijd te winnen.

Scores: Robbert van Oel en Jos Boers 6x, David Schalk 3x, Laurens Bles, Stefan Meijwes en Lars Neutel 1x

Dames Junioren A en ( deels B)

Voor rust een gelijkopgaande wedstrijd (4-4), maar na rust gingen onze junioren helemaal los. Er werden goede combinaties ingezet, de verdediging was helemaal in orde en de keepster niet te passeren, de 15-4 overwinning was dan ook dik verdiend. Hulde voor coach David die alles onder controle had!

Dames senioren waren geen schim van vorige week en verloren kansloos met 11-17 van Angeren.  Na een snelle 2-0 voorsprong in de eerste helft, werd er een kwartier niet meer gescoord. De tweede helft waren wij niet bij machte de achterstand in te lopen. Een veel te grote nederlaag.

Zondag in Ede:

Er viel zondag heel wat te beleven en er lopen in ieder geval twee gelukkige jongens rond. Bij de jongens C scoorde Franck zijn eerste doelpunt in zijn nog korte handbalcarrière, want Franck traint pas sinds kort mee.  Zijn jongens C team won voor het eerst in deze competitie van Havana en daarmee verlaten wij de laatste plaats. Teamwork zal de komende weken een belangrijk item zijn tijdens de trainingen. De uitslag van 22-17 was perfect en komende weken gaan wij gewoon door met trainen en spelen.

Heren B jeugd :  Reehorst-Duiven 21-17

Uitstekende eerste helft van beide teams die elkaar fel maar heel sportief bestreden. Reehorst steeds een lichte voorsprong, soms even gelijk. De tweede helft was wisselvallig, soms wat foutjes , dan weer ineens fraaie doelpunten. Voordeel van Reehorst is dat iedereen tot scoren komt zoals Seppe en Sander vanaf de cirkel. Drie linkshanders in een ploeg is een geweldig wapen, zoals Jesse die met een fraaie score diep in de tweede helft het verschil maakte. Keeper Wouter was subliem.

Stand: HJB

1. Reehorst 13 – 21
2. Duiven 14 – 19
3. UDI 13 – 18
4. Minerva 12 – 17
5. Quintus 13 – 16
6. Zwolle 13 – 13

Heren-2 – UGHV (2)

UGHV (2)  wil graag promoveren, vertelde mij een speler na de wedstrijd. Maarja, dan moet je wel de wedstrijd tegen HS2 zien te winnen en dat ging helemaal mis. Reehorst pakte meteen aan en met fraaie scores van David, Stefan, het goede werk op de hoeken, kortom Reehorst liep ineens 6 punten uit. Nu was het zeker niet zo dat de “superboeren” uit Ulft niks deden, want er werden heel wat kanonskogels op keeper Wouter afgevuurd, maar Wouter wilde niet meewerken met de nummer twee en kegelde de ene na de andere bal uit zijn doel. De tweede helft werd het weer spannend, maar zo richting einde, kwam Lars ineens door met zijn typerende acties tussen 1 en 2 en Thomas knalde ook nog een paar snoeihard in. Kortom, rechtstreekse promotie is voor UGHV nog even wat teveel van het goede. Reehorst staat vierde met 16 punten uit 14!

De D jeugd speelde een prima wedstrijd tegen een sterker Duiven. De tegenstander was over de hele linie net wat sterker. Geen punt, goed gespeeld!