Wisselvallig Reehorst wint van DOS (27-15)

De mannen van HV Reehorst houden angstvallig de uitslagen in de gaten in de regionale klasse A. Met name de sportieve ambities van E & O (3) spelen daarin een mogelijk beslissende rol. Een paar weken geleden verloren de Edenaren in Emmen van deze ploeg vol oud eredivisie spelers, maar gezien de uitslagen van de laatste weken met o.m.  thuisverlies tegen laagvlieger DOS lijkt deze ploeg weinig interesse te tonen in een sportief verloop.

Reehorst-DOS regionale klasse A 27-15

De Edenaren kwamen niet echt goed uit de startblokken en dat noopte trainer/coach Paul van Noesel tot heel snel ingrijpen. Na een paar minuten al mocht Daniel Laverman naar de kant, gevolgd door aanvoerder Robbert van Oel en even later door keeper Bert Willemsen.
Van Noesel over dit snelle ingrijpen: “ Een paar spelers gingen andere dingen doen dan ik op de training doceer en dan rest mij niets anders dan dit op de wisselbank nog eens duidelijk te maken”. Na deze pittige ingrepen herstelde de Edenaren zich razendsnel mede door eveneens stevig ingrijpen van beide scheidsrechters die voor de eerste twintig minuten verstreken waren al twee rode kaarten tevoorschijn toverden en zeker ook door subliem keeperswerk van Ferry van Leent, die als het aan hemzelf ligt Reehorst persoonlijk naar de Hoofdklasse gaat keepen. Gelukkig kan van Noesel op meer spelers bouwen, zoals de uitstekend spelende hoekspelers, Remco van Dijk en Martijn de Wit, die met goed verdedigend werk en een hoog scoringspercentage hun bijdragen leverden en pinchitter Michael vd Berg die als een lastige vlo telkens weer de verdediging van de Drenten uit Emmercompascuum uiteen wist te splijten. Na een ruststand van 14-9 werd de wedstrijd zoals zo vaak deze competitie in het begin van de tweede helft beslist door Jos Boers en v.d. Berg. Zij scoorden ieder twee keer en in het verloop van de tweede helft die ontsierd werd door tweeminuten straffen en rode kaarten  aan de kant van DOS toonde Reehorst aan veel beter te zijn dan hun jeugdige opponenten.
Remco van Dijk, Martijn de Wit en Rene Looijs bekroonden hun goede spel met fraaie doelpunten en de Edenaren kunnen zich opmaken voor de lastige uitwedstrijd zaterdagavond in Leeuwarden tegen de nummer vier van de competitie Cometas. In dat weekend wordt ook gespeeld de wedstrijd V&S tegen E & O, en daar kan wel eens de sleutel voor het kampioenschap liggen. Voor linkshander Josha Sietsma eindigde wedstrijd al in de eerste helft wegens een knieblessure.

Scores:
Remco van Dijk 6, Michael vd Berg 5, Jos Boers 4,Jeff de Quay en Martijn de Wit 3, Robbert van Oel 2 en Rene Looijs, Korneel van ’t Land, Daniel Laverman en Josha Sietsma 1x

Het bestuur van HV Reehorst laat weten dat er bij voldoende aanmeldingen een bus wordt ingezet a.s. zaterdagavond voor de wedstrijd van de mannen van Reehorst tegen Cometas. De kosten hiervoor bedragen 10 euro en voor jeugdleden 7.50 euro. Aanmeldingen via reehorst@handbal.nl uiterlijk maandagavond.