Winst voor handbalmannen en vrouwen Reehorst

Voor de Edese handballers/sters was het een topweekend. De mannen wonnen zaterdagavond in Gieten overtuigend van Hazewindus (18-26) en de vrouwen wonnen met een doelpunt verschil de belangrijke uitwedstrijd in en tegen Swift Arnhem 9-10

Hazewindus-Reehorst (m) 18-26

Het mannenteam heeft als doelstelling het behalen van de titel en een terugkeer naar de Hoofdklasse, maar weet sinds de afgelopen succesvolle week dat de weg daarheen lang en stijl is en vol hobbels en valkuilen.

Hazewindus met vooral fysiek ingestelde spelers en het technisch en snel spelende Reehorst waren gedurende de eerste helft aan elkaar gewaagd, hoewel de Edenaren toch steeds een of twee punten achter liepen.
Doelpunten van Josha Sietsma, Korneel van ’t Land en een fraaie treffer van Tim Lumenta hielden Reehorst in de race. Maar dan staat plotseling het noodlot over deze wedstrijd toe. Rechteropbouwspeler Jeff de Quay wordt gelanceerd en raakt daarbij buiten zijn schuld een verdediger van Hazewindus, met als gevolg een bloedende hoofdwond, vervolgens spelers van Hazewindus die de Reehorst speler van opzet beschuldigen en hun emoties de vrije hand geven en scheidsrechters die onder druk van deze situatie bezwijken en aankondigen dat zij de wedstrijd gaan staken. Na twintig minuten staking en ingrijpen van een aanwezige Hoofdklasse scheidsrechter, die de op het duo in het zwarte pak is gaan inpraten wordt de wedstrijd alsnog voortgezet en op sportieve wijze. Na een ruststand van 11-11 is Reehorst de veel betere ploeg. Uitblinkers van deze wedstrijd Jeff de Quay, die zelf ook met een licht gekleurd oog terug in Ede kwam en Korneel van ’t Land, die met de week sterker gaat optreden en zich een uitstekende vervanger weet van de gestopte Jeroen de Wit.

A.s. zaterdagavond spelen de mannen hopelijk voor een volle De Reehorst tegen De Cirkeltijgers, een studentenploeg uit Groningen, aanvang 20.00 uur

Swift Arnhem- Reehorst (v) 9-10

Het vrouwenteam van Reehorst toog naar Arnhem in de wetenschap dat de volle winst gehaald diende te worden, omdat beide teams in de degradatiezone verkeren.

Het gevoel voorafgaand aan de wedstrijd was wat onzeker. Joyce Leuverink moest thuisblijven ivm griepverschijnselen en de andere opbouwster Loes Temme mocht in het tweede team verder werken aan haar herstel. Het ontbreken van voldoende lengte in de rechter en linkeropbouw werd opzichtig gedemonstreerd. Reehorst kwam nauwelijks tot aanvaardbare schoten en deed in de eerste helft niet echt mee in de wedstrijd. Na 25 minuten spelen en een 5-1 achterstand ging er toch nog iets gebeuren.
Het vrij hard verdedigende Swift werd eindelijk bestraft met twee strafworpen, die feilloos door Anneke van Oel benut werden, waardoor de ruststand van 5-3 nog enigszins verteerbaar werd.

Direct na rust kwamen de Edesen eindelijk op toeren. Een derde toegekende strafworp werd wederom door van Oel benut. Nog even kwam Swift terug op 6-4, maar daarna kwam Charissa Gibbs met een fraai afstandschot door en scoorde zij nog een lucky doelpunt 6-6. Ondanks een gemiste 7 meter door Reehorst, besliste de Edenaren de wedstrijd halverwege de tweede helft door doelpunten van Sandra van Zetten, Anuschka vd Vegt en opnieuw van Zetten. De voorsprong van 6-10 bleek genoeg om het slotoffensief van Swift te weerstaan 9-10. A.s. zaterdag spelen de dames thuis tegen Erix aanvang 19.00 uur

Scores: Sandra van Zetten en Anneke van Oel 3x, Charissa Gibbs en Anuschka vd Vegt 2x

Bekerwedstrijd mannen Reehorst

Reehorst speelt op donderdagavond 19 november aanvang 21.00 uur in het kader van de NHV bekercompetitie een wedstrijd tegen Venus Nieuwegein
(2)

Het tweede team van Venus komt uit in de Hoofdklasse. Uiteraard is de Sporthal De Reehorst de plaats van handelen.