Vrouwenteam HV Reehorst overtuigen in Apeldoorn (15-21)

De Edese dames mochten na een korte voorbereiding van wat boslopen en twee zaaltrainingen zaterdagavond aantreden in Apeldoorn tegen het in de 2e klasse Noord spelende Achilles. Afgesproken was dat de dames in ieder geval in de verdediging fel zouden beginnen en in de aanval uit gaan van de systemen van vorig seizoen. De eerste afspraak werd snel vergeten, want er vielen nogal wat gaten in de verdediging, maar de aanval floreerde en zo werd het een vermakelijke eerste helft.

Joyce scoorde al na dertig seconden, maar de gelijkmaker lag er meteen in. Kim Nihof vanaf de cirkel 2-2 en wederom Joyce 3-3, waarna Nihof een 7 meter meekreeg,die helaas gemist werd, maar in de rebound alsnog een 4-4 opleverde. Reehorst kreeg geen vat op de linkerhoek aanvaller, die in het eerste bedrijf 5x mocht scoren. Sandra scoorde fraai 5-5 en snelle Kim de Quay uit een break 6-6. Een combinatie tussen Joyce en Yvette, werd prima door Yvette afgerond en Sandra uit een een tegen een situatie Reehorst kort op voorsprong. In de volgende aanval werd Sandra onreglementair gestopt, 7 meter, die helaas werd gemist. Een snelle aanval Joyce en Tatiana betekende 8-9 en Anuschka ouderwets op de hoek 9-10. Het overschakelen van verdediging naar aanval slordig en dus 10-10. Melissa schiet kansrijk over en Anuschka forceert een 7 meter en inderdaad gemist…Prima onderschepping van Anneke leidt tot een 7 meter en ? jawel Anneke scoort 10-11. Misverstand Evelien en aanval leidt bijna tot de gelijkmaker en uit de volgend aanval scoort Anneke heel fraai uit de hoek 10-12, Daarna break van snelle Kim. Met 40 seconden te spelen opnieuw storend balverlies, loopt goed af, er komt nog een dot van een kans voor Kim Nihof, die mist en dus 10-13 ruststand.

2e helft

Kim de Quay opende met een break 10-14 en Evelien redde fraai een schot vanaf de cirkel. Daarna enige hektiek, Joyce reageerde na fluitsignaal van de scheidsrechter en dus 2 minuten en Anneke mocht ook naar de kant. Verdediging begon lekker te draaien en Charissa krijgt 7 meter mee 10-15 (Anneke). Opnieuw slordige passing op het middenveld en Evelien grijpt goed in. Schot van Melissa gestopt en Evelien staat wederom in de weg. Joyce forceert 7 meter plus 2 minuten, nu mist Anneke de 7 meter. Tatiana mist break out en opnieuw is het overschakelen naar aanval slordig. Joyce scoort 10-16 en pas in de 17e minuut van de tweede helft scoort Achilles 11-16

Melissa heel fraai vanuit de linkerhoek 11-17 en Kim de Quay schijn/passeerbeweging 12-18. Charissa tussen 1 en 2 13-19 en wederom de Quay fraaie schijnbeweging 14-20. Charissa onderschept de bal, Kim is weer heel snel weg en de eindstand verdiend 15-21

Zaterdagavond a.s. spelen de dames in De Reehorst tegen 1e klasser Houten (Utrecht) en dat is een mooie testcase. De wedstrijd begint om 19.30 uur.