Volle winst voor handbalteams HV Reehorst

Het vrouwenteam van Reehorst won zaterdagavond in sporthal De Reehorst van Swift Arnhem  (13-12) en de mannen reisden wederom naar  Groningen en wonnen van een tegenvallend Cirkeltijgers opvallend gemakkelijk met 14-30 en blijven daarmee een belangrijke kanshebber voor de titel.

Cirkeltijgers-HV Reehorst (regionale klasse A)

De Edenaren olv coach Paul van Noesel vertrokken zondagochtend uitzonderlijk vroeg naar Groningen om vooral goed voorbereid en geconcentreerd aan deze lastige klus te beginnen.
Dat was een goede zet van Edese oefenmeester, want zijn discipelen stonden meteen goed in de verdediging en vanuit die positie bouwden zij aan een gestaag oplopende score.
Binnen zes minuten was de score al opgelopen naar een 2-6 voorsprong en bij rust bedroeg die stand al 8-14.

De Edenaren willen in uitwedstrijden nogal eens inkakken, maar daar was zondag in Groningen geen sprake van. Van Noesel wisselde zijn spelers doorlopend en kon dat blijven doen, omdat ook de wisselspelers hun doelpunten mee konden pikken..
Een van de hoogtepunten van deze wedstrijd was het dertigste doelpunt van Reehorst met een fraaie treffer  van de Edese keeper Ferry van Leent, die de bal ineen keer via de onderkant van de lat in het doel plaatste en dat was natuurlijk een open doekje waard van zijn teamgenoten.
Reehorst nog steeds mede-koploper en zaterdag a.s.om 20.00 uur kunnen de Edenaren de titelrace verlengen, door te winnen van Donar, een lastige ploeg, waar eerder deze competitie van verloren werd.

Reehorst dames pakken belangrijke punten

In de strijd om het klassenbehoud hebben de Edese handbalsters zaterdagavond in eigen huis goede zaken gedaan. Het uit Arnhem afkomstige Swift werd met 13-12 verslagen, ondanks de in dat team aanwezige speelsters met divisie-ervaring.
Reehorst opende de wedstrijd binnen de minuut door een verwoestend schot van de uitstekend op dreef zijnde Loes Temme. Korte tijd later tekende zij voor haar tweede doelpunt en was de koers bij Reehorst gezet.

De ervaren speelsters van Swift wisten echter keer op keer de Edese defensie te passeren en de stand weer in evenwicht te brengen. De Edesen wilden wel graag winnen en lieten een paar maal prachtig uitgespeelde aanvallen zien, maar waren dan in de afronding te slordig en misten teveel kansen. Met rust was de marge ook nog maar een doelpunt: 8-7
Na de rust ging het weer gelijk op en bleef het verschil maximaal twee punten. Vlak voor tijd maakte Temme echter haar zevende en voor Reehorst het winnende doelpunt.

Doelpunten Reehorst: Loes Temme 7, Charissa Gibbs 3, Kim de Quay, Sandra van Zetten en Joyce Leuverink 1.