Verzwakt Reehorst verliest van Fortissimo

De Edese oefenmeester Paul van Noesel had er voor de wedstrijd al een hard hoofd in en dat betrof de afwezigheid van zijn krachtpatser Paul Verhage. Zonder zijn gedreven opbouwer verloor Reehorst met 26-22.

Fortissimo-Reehorst (Hoofdklasse)

De Edenaren startten overigens uitstekend, want binnen tien minuten preikte er een 2-7 voorsprong op het scorebord, door doelpunten van Robbert van Oel 3x, Michael vd Berg en Jos Boers 3x.
De onverwachte opleving werd echter ruw onderbroken door slechte passing en dito balbehandeling, waardoor de wedstrijd ineens kantelde in het voordeel van de formatie uit het fraaie Cothen, want zij zouden acht keer achtereen scoren zonder dat Reehorst er aan te pas kwam.

Jos Boers kogelde nog twee keer raak, waardoor de ruststand zeker niet kansloos was 14-10. Direct na rust schoot linkshander Björn vd Lee de fraai raak hetgeen even later werd nagedaan door Daniël Laverman en op een stand van 14-12 is er dan nog alles mogelijk.

Het werd een open wedstrijd, waarin beide teams over en weer scoorden, waarbij Jos Boers niet minder dan zes keer achtereen het doel trof, maar de Edenaren schoten er weinig mee op, want Fortissimo wist hun voorsprong steeds op drie doelpunten te houden, ook toen keeper Rene Looijs tien minuten voor tijd een strafworp stopte. Remco van Dijk met twee fraaie doelpunten, hield Reehorst nog even in de race, maar het slot was toch voor Fortissimo in deze sportieve wedstrijd.
Scores: Jos Boers 12x, Robbert van Oel en Remco van Dijk 3x.

A.s. zaterdag spelen de mannen van HV  Reehorst hun een na laatste thuiswedstrijd tegen kampioen DSS uit Heemskerk. De Heemskerkers zijn door dit kampioenschap gepromoveerd naar de eerste divisie.

Dames A kampioen

Ondanks het verlies van de mannen van HV Reehorst viel er toch nog wat te vieren, want de dames junioren A werden zondag in eigen hal kampioen, door HV Grol met 13-9 te verslaan. Voor de Edese meiden is dit het tweede achtereenvolgende kampioenschap o.l.v. trainer/coach Ben Nihof.