Veelbelovende start HV Reehorst met het oog op de toekomst….

De technische commissie van HV Reehorst heeft  de eerste volle week van het nieuwe seizoen aangegrepen om zichzelf te profileren en tevens de weg te wijzen naar de (handbal) toekomst.
Aanleiding zijn de dalende ledenaantallen bij de dames en heren senioren, met als gevolg dat de deelname van bijvoorbeeld het dames senioren team aan de competitie op dit moment ter discussie staat. A.s. donderdagavond al wil de TC met zoveel mogelijk dames praten over de sportieve toekomst van dit team.

Op maandag 29 augustus werd in de eigen kantine al een succesvolle meeting georganiseerd voor de trainers en coaches van Reehorst, die hun eerste “cursusdag” niet alleen een fraaie uiteenzetting van technisch adviseur Sjors Röttger kregen, maar tevens deelgenoot werden gemaakt van zijn handbaldromen ( een handbalinternational uit Ede) en vervolgens werden getrakteerd op fraaie TV beelden van wedstrijden van Het Nederlands Damesteam.

Gistermiddag werd e.e.a. nog een dunnetjes overgedaan, niet alleen voor trainers/coaches, maar vooral voor ouders, waarvan er gelukkig heel wat belangstellend hebben geluisterd en gekeken.
Na zijn boeiend betoog gaf de oud bondscoach en TD van het NHV nog een voorbeeldtraining voor onze heren A en B/C jeugd en daar gaf Röttger nog eens aan, dat handbal bestaat uit techniek-verrassing-effectief-snelheid en zeker sociaal gedrag. ( normen en waarden)

Na deze geslaagde training, volgde er een leuke wedstrijd tussen de C1 en C2 en daarbij greep Sjors wederom onnavolgbaar in door de spelers offensiever te laten verdedigen.
Bij de C2 deden Max en Maarten mee als toekomstige nieuwe spelers van dit team en was Thomas al wekenlang nerveus voor zijn eerste training en wedstrijd. Jongens en meisjes jullie speelden prima met elkaar samen en wij gaan er gewoon een heel leuk team van maken.
Ik heb genoten van het keeperswerk, jullie waren beiden heel goed.

Na deze wedstrijd volgden de heren senioren, die na wat bosloopjes en een redelijk pittige training donderdag jl voor de eerste keer dit seizoen aan de bak konden. Twee keepers en twaalf spelers waren uitgenodigd en hieronder geef ik een verslag van de verrichtingen.