Veel plezier en drukte bij het Ede Stad Schoolhandbaltoernooi

Het was gisteren een drukte van belang in Sporthal De Reehorst.  Vrijwilligers van HV Reehorst en met medewerking van Sportservice, waren er twee handbalvelden uitgezet op de fraaie en unieke vloer van deze sporthal en om 12.00 uur in de middag kwamen de eerste kinderen en ouders aanzetten.

Rond 13.00 uur klonken de eerste fluitsignalen van de scheidsrechters en daarna mochten de kinderen van de 15 ingeschreven teams van de groepen 5 en 6 aan de bak en dat ging achter elkaar door tot de 32e en laatste wedstrijd.

Het enthousiasme van de kinderen  kende geen grenzen uw verslaggever telde in totaal 255 doelpunten, dus veel gejuich binnen en ook net zo veel buiten het veld, waar vaders en moeders en opa’s en oma’s hun kids aanmoedigden.

Bij de meisjes eindigden 3 teams met een gelijk aantal punten op de eerste plaats en pas na het tellen voor de “voor “gemaakte doelpunten werd Panta Rhei(2) kampioen en hun schoolgenoten van team 1 namen de tweede plek in beslag. OBS De Kern werd op doelsaldo derde.

Bij de jongens werd OBS De Kern kampioen, zij hebben er veel voor getraind tijdens de gymlessen en de Daltonschool werd keurig tweede.
In de tweede jongens poule werd Calluna kampioen met het derde team van Panta Rhei als goede tweede.
Eigenlijk werden alle kids een beetje kampioen, want dit toernooi gaf aan dat handbal een snelle en enerverende sport is waar bewegen en plezier op de eerste plaats staan, hoewel een beker meenemen ook heel leuk is, zo bleek gisteren.

Het toernooi wordt voortgezet op woensdag 30 januari en 13 februari voor de groepen 7 en 8.