Van Noesel stopt op hoogtepunt

Paul van Noesel stopt aan het einde van dit seizoen met zijn werkzaamheden als trainer/coach bij de herenselectie van HV Reehorst. Hij is hierbij de eerste trainer die zijn contract van 3 seizoenen ook helemaal heeft uitgezeten en zelfs meer dan dat.

Stond Paul dus in december nog als spelend lid in het veld, in januari liet de ex-international zien dat hij zijn ervaring ook kon omzetten in het geven van training aan “zijn eigen ploeg”.
Het was dan ook zijn verdienste dat in de korte periode tot 13 april 2008, onder toeziend oog van half Reehorst, in Eindhoven de beslissingswedstrijd werd gespeeld die de ploeg voor verdere degradatie behoedde.

Daarna werd het twee jaar opbouwen aan een stevige positie in de Regioklasse; het eerste jaar in de Zuidelijke poule waar een 8e plaats werd behaald en het 2e jaar in de Noordelijke poule, waarvoor bijna 3600 kilometer moest worden gereisd, met Stadskanaal als verste punt.
In dat 2e jaar kon hij ook 2 maal rekenen op een supportersschare die in maart 2010 met een volle bus naar Leeuwarden toog en op 11 april naar Emmen voor de laatste wedstrijd tegen S.V.B.O. En daar kreeg hij met zijn ploeg loon naar werken en was de terugkeer naar de Hoofdklasse een feit.

Die twee jaren waren niet makkelijk; de jongens moesten nog veel leren, waren soms zo slecht gemotiveerd dat zijn broek er letterlijk van afzakte. Maar uiteindelijk stond er toch een jong team dat het verdiende om de uitdaging in Hoofdklasse aan te kunnen.
En dat werd een echte uitdaging, want een aantal basisspelers en de keeper stopten in verband met studie of anderszins. Maar ook de linkshander Jeff de Quay verliet de ploeg om het hogerop te zoeken bij de eredivisionist Swift in Arnhem. Op zich uiteraard een aderlating voor Reehorst, maar ook een compliment aan de trainer die er immers voor gezorgd heeft dat voor Jeff dat nivo ook haalbaar kon zijn.
Op dit moment staat de ploeg op een redelijk veilige 7e plaats en kunnen ze wat losser gaan spelen en verder gaan opbouwen. Ze blijken als hecht team, want dat is het momenteel, zelfs in staat om ook uitwedstrijden te winnen. En dan kan je als trainer inderdaad rustig op het hoogtepunt de zaak overdragen aan een opvolger. Daar is de technische staf van Reehorst al een poosje druk mee bezig.

Ook de steun en toeverlaat van Paul van Noesel stopt er na dit seizoen mee. Die twee hielden elkaar bij de wedstrijden mooi in evenwicht. Waar Paul toch nog wel eens tegen een kaart of erger aanliep tijdens de wedstrijden, was John Thiele altijd de rust zelve. Maar tijdens de trainingen, met name in de warming up en conditietraining was hij een grote plaag voor de jongens, die echter graag de uitdaging met hem aangingen. Voor elke speler had ook hij een bemoedigend woord en werden ze gecorrigeerd om het net even iets anders of beter te doen.
Beide zijn echter niet verloren voor de vereniging. Paul wil adviseren bij het verder gestalte geven aan de door hem in 2007 opgestelde “The Reehorst Way”, terwijl John nog steeds aan het technische beleid binnen de vereniging blijft werken.
Waar John zijn rust neemt om een studie op te pakken, kan Paul mogelijk de rust vinden in het opvoeden van zijn viervoeter en uiteraard meer aandacht geven aan zijn gezin.