Topduel V & S – Reehorst wegens weersomstandigheden afgelast, eerste thuisoverwinning vrouwenteam

De handbalkraker tussen de nummer  een en twee in Groningen tussen V & S en Reehorst in de regionale klasse A kan geen doorgang vinden. De leiding van de Edenaren vond het onverantwoord om de snelweg op te gaan, vanwege hevige sneeuwval. Assistent trainer/coach John Thiele meldde desgevraagd dat de ANWB advies gaf om niet de snelweg op te gaan als het niet strik noodzakelijk was en ook de NS meldde uitval van bussen en treinen.

Mogelijk dat het duel op zondag 3 januari alsnog gespeeld kan worden, maar die beslissing neemt het NHV samen met de betrokken clubs.

Eindelijk de volle winst voor dames HV Reehorst (14-13)

Met nog vijf seconden te spelen in de wedstrijd tegen FBC wordt Melissa Jooren vrijgespeeld en zij benut dat buitenkansje en scoort de 14-12. De tranen kwamen nog net niet, maar uit alles bleek dat Reehorst naar de  eerste thuisoverwinning snakte, omdat zij in de voorgaande wedstrijden of gelijk speelden en dat ook nog in de laatste seconden of simpelweg verloren.

Vreemd genoeg wonnen de Edesen inmiddels wel drie keer in uitbeurten en op een gegeven moment denk je dan dat het nooit meer gaat lukken.

Reehorst begon zoals vaak goed en wisten door scores van Loes Temme en Charissa Gibbs naar een regelmatige 6-2 voorsprong te snellen. FBC kwam sterk terug met name als de afronding van de Reehorst dames faalde en zij de break-out hanteerden. Na een lichte voorsprong bij rust werd in de tweede helft veel balverlies geleden, werd er halfslachtig op het doel van de tegenstander geschoten en stond FBC zelfs even op voorsprong. Met een flinke portie vechtlust en wat geluk bleef Reehorst zaterdagavond net aan de goede kant van de score en kan zodoende met een tevreden gevoel de korte Kerstvakantie vieren. Reehorst doet dat met een gedeelde zevende/achtste plaats met 11 punten uit 12 wedstrijden.