Slecht weekend voor HV Reehorst

Voor de Edese vrouwen-en mannenteams viel er dit weekend geen eer te behalen. De mannen verloren kansloos in Emmen van het derde team en het vrouwenteam kwam duidelijk tekort tegen het geroutineerde OBW.

Reehorst-OBW (2)  15-18

De vrouwen van HV Reehorst konden in het begin van de wedstrijd hun tegenstandsters bijbenen, maar ook toen werd al duidelijk dat de routine en fysieke kracht van de Zevenaarse formatie iets teveel van het goede zou zijn.

Dat kwam vooral tot uiting in het benutten van goede kansen. Daar waar Reehorst dit soort kansen niet wist af te ronden, lukte het OBW wel de bal in het doel te krijgen.

In de tweede helft trachtten de Edesen  met meer druk tot kansen te komen, maar zodra Reehorst scoorde, werd dit geroutineerd beantwoord met een tegentreffer en zodoende kon Reehorst niet echt meer terug komen. Kim Nihof en Marielle van Zetten waren nog de meest schotvaardige speelsters met drie doelpunten en dat zegt dus alles over het verlies van beide punten.

E & O (3) – Reehorst regionale klasse 26-20

Koploper Reehorst toog naar Emmen om daar in de  “handbaltempel” van deze roemruchte Eredivisievereniging de derde uitgave te bestrijden. Inzet was dus de eerste plaats. Hoewel Emmen in het begin van de competitie eerst niet kwam opdagen, wat twee punten in mindering betekende, vervolgens deze opnieuw door het NHV vastgestelde  wedstrijd van Reehorst verloor, stond dit team inmiddels alweer tweede door simpelweg alles te winnen.

Veel routine en eredivisie ervaring derhalve bij de tegenstander en dat was goed te merken. Bij Reehorst waren er zondag geen spelers die opstonden om het team boven het gemiddelde uit te trekken. Daar waar Reehorst kansen misten, knalden de Drenten er op los en werd de verdediging deskundig aan flarden gespeeld.

Verder ontbrak het volgens coach John Thiele aan voldoende communicatie in de verdediging. Na bij de rust al een achterstand van 4 doelpunten te hebben opgelopen, werd de tweede helft een aanfluiting. Binnen een kwartier stond Reehorst al op een achterstand van tien doelpunten, wat door een late opleving nog werd teruggebracht tot een 26-20 verlies. E & O staat nu wel op een eerste plaats met 19 uit 13, maar Reehorst kan daar nog overheen (18 uit11). Echter dan dient er komende zondag in Stadskanaal (Jahn II) uit een heel ander vaatje te worden getapt.