Schoolhandbal

Het Ede Stad Schoolhandbaltoernooi is uitstekend begonnen. Op woensdag 27 januari 2010 zijn de meisjes van de groepen 5 en 6 en jongens groep 7 en 8 aan hun poulewedstrijden begonnen.
Toegejuicht door de vele ouders en medeleerlingen werd dit handbaltoernooi een feest voor alle deelnemers, die met tomeloze energie, probeerden de punten binnen te halen.
De meisjes van basisschool De Elskamp bleven ongeslagen en wonnen hun 6 wedstrijden, met een goede tweede plek voor Panta Rhei.

De jongens van de Franciscusschool (met twee teams vertegenwoordigd) maakten er een waar spektakel van. Schitterende passeer bewegingen, doelpunten en goed keeperswerk leverde veel oh’s  en ah’s op. Het tweede team van de Franciscusschool verzamelde 11 punten uit 6 wedstrijden en het eerste team van die school 9 uit 6. De Calluna boys deden het ook heel goed met 7 punten uit 6.
Het tweede team van de jongens van de Franciscusschool gaat dus naar de finale op donderdag 4 maart en wie de tegenstander wordt is nog onbekend. Het toernooi wordt op woensdag 10 februari voortgezet (meisjes 7+8 en jongens 5+6) en op 17 februari volgt dan de tweede poule van de jongens 7 en 8. Nog even geduld dus.