Scheidsrechters laten Blerick-Reehorst ontaarden in slagpartij (29-26)

Direct na de wedstrijd bood de trainer/coach van Blerick zijn excuses aan bij de aanvoerder van Reehorst Jeroen de Wit vanwege de slechte prestaties van beide (Limburse) scheidsrechters. Nu is het natuurlijk makkelijk om als winnende coach verontschuldigingen aan te bieden, maar dit bepaalde wel de sfeer van de wedstrijd en de onverdiende nederlaag van de Edenaren.

Reehorst mag het zich aan rekenen dat het te slap aan de wedstrijd begon en binnen 15 minuten had keeper Bert Willemsen al tien doelpunten achter de oren, veelal uit de linkerhoek. De Edenaren pakte de draad op en snel na de keeperswissel pakte Ferry van Leent zijn eerste van 7 strafworpen, waarna Mike vd Berg en Tim Lumenta met fraaie doelpunten de stand op 11-9 brachten. De ruststand van 15-12 gaf aan de strijd nog niet gestreden was, iets wat door Blerick nogal letterlijk werd genomen want de verdedigers sloegen naar alles wat bewoog. In eerste instantie kreeg Jeroen de Wit een klap op zijn oog, waarbij opzet in het spel leek, Josha Sietsma gaf de dader een elleboogstoot en kon voor twee minuten naar de kant en even later werd linkshander Jeff de Quay vol op het gezicht geraakt, waar een directe rode kaart op zijn plaats zou zijn, maar in Limburg wordt dat onder elkaar geregeld en de dader mocht met twee minuten straf heel dankbaar zijn. Ondertussen werd het ene na het andere doelpunt van Reehorst geannuleerd, soms kregen zij er nog een vrije worp voor in de plaats, maar het gebeurde drie keer dat de scheidsrechters tijdspel aangeven, waarop er door Reehorst geschoten en gescoord werd, maar terwijl de bal al in het doel lag, werd gewoon het tijdspel aangegeven. Ondertussen leek Ferry van Leent niet meer te passeren en drie schitterende doelpunten van Martijn de Wit bracht Reehorst op 27-26 met Michael vd Berg vol in de break, maar helaas schoot de snelle en goed spelende eerste lijnsspeler de bal binnen het bereik van de keeper, waarna in de tegenaanval de wedstrijd beslist werd in het voordeel van Blerick.

Trainer/coach Paul van Noesel na de wedstrijd:”  Je weet van te voren dat je in Limburg niet alleen de tegenstander moet verslaan, je wilt het eigenlijk niet geloven, maar toch gebeurt het. Dus eigenlijk een wedstrijd die ook per fax afgedaan zou kunnen worden……

Zwaarbevochten winst dames Reehorst

De Edese handbalsters hebben zaterdagavond in eigen hal met moeite de punten binnen weten te halen in de wedstrijd tegen OBW. Zonder de door griep gevelde coach Marco Meijeringh moesten zij alle zeilen bijzetten om het altijd lastige OBW van zich af te houden. Reehorst won uiteindelijk met 13-12.

Gelegenheidscoach Petra Hermans startte met een andere basis dan normaal. Dit pakte goed uit, want door twee goed uitgespeelde aanvallen kwam linkerhoekspeelster Anuschka van der Vegt vrij, waardoor zij gemakkelijk kon scoren. Reehorst verzuimde echter de twee gevaarlijkste schutters van OBW vast te zetten, waardoor deze de stand weer rechttrokken. Bij rust was het spel volledig in evenwicht: 5-5.

Na de veldwissel werd de soms agressieve verdedigingswijze van OBW regelmatig afgestraft door de scheidsrechter. De toegekende penalty’s waren geen probleem voor Anneke van Oel, die maar liefst vijfmaal vanaf de stip wist te scoren. Toen zij in de slotfase ook nog een break-out achter de keepster wierp, was de winst voor de thuisploeg veiliggesteld.

Doelpunten Reehorst: Anneke van Oel 6, Joyce Leuverink 4, Anuschka van der Vegt 3.