Samenvatting weekend 4 en 5 maart 2017

Donderdag 9 maart gewijzigde trainingstijden!
 
Zaterdag 4 maart in Ede:
De Heren junioren A speelden tegen Olympia’89 uit Heesch. Eerder werd er in Heesch nog gewonnen, maar na een doelpuntrijke eerste helft 19-16,  waren wij een beetje uitgeblust en niemand nam nog initiatief. Debutant Niels scoorde het negende doelpunt van deze wedstrijd en dat is zeker een persoonlijk hoogtepunt. Het verlies met 26-27 was echter onnodig.

Dames senioren: Reehorst-Wijhe’92 :  23-25
Deze week werd Andrea NordboA alolid en wat een persoon aan toegevoegde waarde kan hebben bleek in deze wedstrijd. Wijhe staat ongeslagen bovenaan met 450 gemaakte doelpunten en Reehorst beet zich letterlijk vast in deze tegenstander. Kortom ik heb onze ladies nog niet zo zien spelen. De wedstrijd ging gelijk op met meestal Reehorst licht in het voordeel. Na pakweg 13 minuten kwam onze Noorse aanwinst binnen de lijnen en nam Reehorst zelfs een ongekende voorsprong van drie doelpunten. Na rust ging de beuk er nog een flink in. Wijhe dat over een uitstekende selectie beschikt leek de overhand te krijgen, maar tot 22-22 hielden onze dames dapper stand. Uiteindelijk bleek het missen van 4-5 strafworpen toch net teveel van het goede. Later deze week horen wij of het optreden van Andrea een vervolg krijgt. Ik vond het een fantastische wedstrijd en gezien de positieve reacties van ons team na een kleine nederlaag sta ik hierin niet allen. Het keeperswerk was van beide kanten helemaal TOP!

Zondag 5 maart in Breukelen:
Ons D team met Stan en Robin heeft zijn eerste uitwedstrijd gewonnen. In Breukelen werd het 6-19 en iedereen was happy, ook de tegenstander, die de grote nederlagen een beetje zat waren. Reehorst en Nijenrodes speelden een open wedstrijd. Stan keepte prima, Robin ook en Romy schoot de een na de andere bal erin. Goed teamwerk! Volgende week de laatste wedstrijd in Amersfoort.
Ede:
Meisjes C speelden met 18-18 gelijk tegen het iets hoger geklasseerde FBC. De jongens C zorgden voor een daverende verassing door kampioen Achilles te verslaan met 20-17. Reehorst was gewoon beter dan de Apeldoorners en liet dat ook gaande de wedstrijd merken. Prachtige doelpunten van o.a. Stijn en heel goed keeperswerk van Sander waren zeker de basis voor de teamprestatie! Wouter op de cirkel is een zekerheidje en de verrassende acties van de hoekspelers waren prachtig om te zien. A.s. zaterdag naar Zwolle nog zo’n wedstrijd?

Dames Junioren B speelden wel heel lang zonder doelpunten te maken. Uiteindelijk werd er 2 x gescoord, maar de tegenstander had er al 11 inliggen..

HS2-Achilles 3: 25-24
Het scheelde maar weinig of heren2 had de riante voorsprong van 6 doelpunten nog helemaal weggegeven. Chaotische toestanden en toch was de eerste helft prima verzorgd.