Samenvatting weekend 4 en 5 februari 2017

Handballers Reehorst winnen na sterke eerste helft

Reehorst-Artemis’15(2) 25-16
De mannen van coach Michel Kwaaitaal bereiden zich voor op een hopelijk sterk slot van de competitie in de Hoofdklasse A, maar zijn ook niet helemaal zonder zorgen.  Aanjager Robbert van Oel, speelde niet ivm een lichte blessure, maar hij gaat ervan uit volgende week in de zware uitwedstrijd bij HVC in Emmercompascum wel van de partij te zijn. Zijn vervanger, Daniel Laverman, speelde net als vorige week een prima eerste helft en scoorde drie keer in de eerste twintig minuten.  Vandaag begon keeper Gerard Haalboom en hij zou slechts vier doelpunten doorlaten in dit eerste bedrijf, dat een ruststand kende van  11-4.
Na rust wilden de Edenaren snel een eind breien aan het ongelijke duel en werken aan het doelsaldo wat ook nog een belangrijke factor kan zijn als Reehorst nog een keer punten zou morsen. Vrijwel alle spelers kwamen aan scoren toe, waarbij Remco van Dijk opviel met een doelpunt, nadat alle spelers de bal hadden getoucheerd en dat kwam hem op een “open doekje “ te staan. De eindstand 25-16 was voldoende en Reehorst kan de komende wedstrijd as. zondag met vertrouwen tegemoet zien.
Scores: Daniel Laverman en Jeff de Quay 6x, Remco van Dijk 4x, Sjoerd Venendaal 3x, Mike vd Berg, Jos Boers,  Sytse Kamminga, Tim Lumanta en Luc Lourens 1x.

Vrouwenteam wint van Dronten.
Het damesteam van Reehorst kan eindelijk weer een opgelucht ademhalen en wonnen verdiend van de nummer laatst Atlantis Dronten. De Edesen olv coach Ben Nihof wonnen met een regelmatige score met 19-13.

Zondag in Ede:
D-Team
Na drie flinke nederlagen speelden wij zondag tegen Wasmeer. Gelukkig een tegenstander die gelijkwaardig was aan ons. Het was een spannende wedstrijd, stonden eerst achter, maar later in de wedstrijd wisten wij net het winnende doelpunt te maken. Goed gedaan boys en girls! Uitslag 11-10!

De meisjes C speelden in een lastig duel met veel overtredingen en een soort van mandekking door Minerva. De overwinning was zeker verdiend

Heren 2 tegen Donar ging gelijk op. In eerste instantie was Reehorst beter, maar in het laatste kwartier ging het mis en werd er met drie punten verschil verloren. Met dank aan de HJA!

Zondag in Ulft

De jongens C moesten tegen UGHV. De eerste helft ging gelijk op en bij rust was het 14-14. De tweede helft werd er slordig gespeeld, en aanvallend in een te laag tempo. UGHV benutte de kansen net iets beter, dit resulteerde in een 24-21 nederlaag.