Samenvatting weekend 28 en 29 januari 2017

Stand: 29 januari 2017
 

  1. Reehorst            14-24
  2. UDI’96               14-22
  3. Schuler/Dos       13-18

Handballers Reehorst winnen van Schuler/Dos na uitstekende wedstrijd.
Voor het mannenteam was het zaterdagavond erop of eronder, na de deceptie van vorige week tegen UDI’96.  Schuler/Dos uit Emmercompascum had eerder deze week laten weten, bij voorkeur zo snel mogelijk richting eerste divisie te willen promoveren, maar die gedachte lijkt wat optimistisch. De Edenaren knalden namelijk vanaf minuut één vol de wedstrijd in en na 9 minuten stond er een 6-1 voorsprong op het bord. Alle schoten waren in het begin raak o.m. Sjoerd Venendaal (3) en Robbert van Oel (2x) en een buitengewoon fraaie goal van cirkelspeler Tim Lumenta.  Het publiek vermaakte zich kostelijk en vergaapte zich aan mooie scores van youngster Luc Lourens met een droge knal en het betere hoekwerk van Remco van Dijk, die aan zijn derde jeugd lijkt te zijn begonnen. Dat Reehorst slechts zes tegendoelpunten incasseerde in het eerste bedrijf mag zeker op een uitstekend georganiseerde verdediging met aan het hoofd keeper Bert Willemsen toegekend worden. Direct na rust werd de wedstrijd definitief beslist door Jeff de Quay (3), met afstand de beste speler van Reehorst en Daniel Laverman.  DOS reageerde in die fase geïrriteerd, wat nog eens verergerd werd door Jeroen Schoonewille, een ijzersterke doorzetter en wederom Luc Lourens. Reehorst speelde een van zijn beste wedstrijden van dit seizoen, maar moet oppassen niet tegen puntverlies op te lopen als het tegen teams uit de middenmoot gaat spelen. A.s. zaterdag al spelen de Edenaren om 20.40 uur wederom thuis en kan het bewijzen dat deze wedstrijd geen eenmalige oprisping was.
Scores: Jeff de Quay 5x, Robbert van Oel 4x, Remco van Dijk en Daniel Laverman en Sjoerd Venendaal 3x, Luc Lourens en Jeroen Schoonewille 2x, Jos Boers en Tim Lumenta 1x.

Heren-2 tegen Havana: 21:21
Jeroen de Wit maakte zijn debuut als ALO lid in een gelijkopgaande wedstrijd. Reehorst stond wel steeds een of twee doelpunten achter, maar knokte zich steeds weer terug. Het scheidsrechterskoppel floot op zich goed, maar miste toch een beetje humor. Zes minuten voor tijd kreeg Jeroen twee minuten en dat ging als volgt: Jeroen maakt aanmerkingen op de arbitrage vanwege niet fluiten “voetbal” De scheids: “ ik floot er ook niet voor toen jullie voetbal maakte”. Jeroen daarop: “Dan had je twee keer moeten fluiten” en vervolgens voor twee minuten naar de kant. Leuke aanvallen, goed samenspel en iedereen was wel accoord met dit gelijkspel. Heren twee bestaat nog steeds het is wel kantjeboord. Volgende week weer thuis tegen het gevaarlijke Donar. Ik hoop op meer spelers.
 
Dames senioren: Reehorst – Holten (gestaakt wegens ongeval)
Bij de stand 11-12 werd deze wedstrijd gestaakt, wegens een ernstige blessure van Dyada Groen. Zij werd door een arts opgehaald. Na een half uur oponthoud werd de wedstrijd in overleg gestaakt. Het NHV beslist later wat er met deze wedstrijd uiteindelijk gebeurt.

De meisjes C verloren onnodig van UGHV en dat gaf nogal gedonder. Winnen doe je met z’n allen verliezen ook. Dit muisje krijgt nog wel een staart(je).

De Heren A-junior
De heren A moesten tegen koploper Huissen, die bij winst kampioen waren. De heren deden hun best, maar waren een maatje te klein voor Huissen. Aanvankelijk leek het wel Chris tegen Huissen, want de eerste 4 doelpunten waren van Chris. Later scroorden ook anderen, o.a. Lars scoorde vanuit de hoek. Wouter maakte een mooi doelpunt na een dubbele pirouette, en Roy scoorde een onvervalste Tessgoal. De uitslag was 35 – 15.