Samenvatting weekend 25 en 26 maart 2017

Mannenteam HV Reehorst kampioen en promotie!
Donderdag 23 maart:
De dames senioren verloren in februari Dyada Groen door een vervelende blessure, het NHV bepaalde dat de wedstrijd tegen Holten in zijn geheel moest worden overgespeeld. Het werd een fris en levendig duel, dan weer Holten wat beter, dan weer Reehorst.  Onze dames waren effectiever in de afronding en de wedstrijd “wie beschikt over de beste keepster” was duidelijk voor Reehorst. Rachel  mag wat mij betreft deze denkbeeldige trofee mee naar huis nemen. De uitslag 28-21 was een prima resultaat.

Zondag in Ede
De laatste thuiswedstrijd van ons E team is ook een van de leukste geweest. Beide teams kregen voldoende kansen om te scoren. De eindstand was net een doelpunt meer voor de Reehorst kids. Volgende week spelen zij de laatste uitwedstrijd in Huissen.

Duiven:
De jongens C hebben ook hun laatste wedstrijd gewonnen in en van Duiven. De 16-21 overwinning was voldoende, maar volgens coach Evert was het zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen. Evert neemt afscheid na meer dan vier jaar trouwe dienst. In die periode heeft Evert de meeste kids van D naar C zien groeien en volgend seizoen wordt het C team een HJB team.  De TC kan dus op zoek naar een nieuwe begeleider. Bedankt Evert!

Dames senioren verliezen zaterdag van Lemelerveld met 26-21.
Meisjes C spelen gelijk, Heren 2 verliest in Wychen en de DJB verliezen met één punt verschil.

Zondag in Hoogeveen:
HV Reehorst-Kwiek:  23-31 ( Reehorst kampioen)
De doelstelling van een aantal enthousiaste mannen nu twee jaar geleden gemaakt, waarin twee keer achtereen het kampioenschap moest worden behaald is een week voor het einde van de competitie werkelijkheid geworden.  Twee lange jaren later  van trainen-motiveren-spelen-blessureleed en alle randverschijnselen daaromheen  is promotie naar de tweede divisie een feit en de Edese handbalclub kijkt reikhalzend naar het volgende seizoen.
De Edenaren hadden het lastig de laatste weken, de echte topvorm was er niet, er waren blessures bij belangrijke spelers en de nederlaag in Amersfoort twee weken geleden deed het zelfvertrouwen wankelen. Echter, precies op het goede moment pakte de ploeg van trainer Paul van Noesel en coach Michel Kwaaitaal de draad weer op.  Van meet af aan nam Reehorst de leiding met scores van uitblinker Sjoerd Venendaal (6x) en zeker ook youngster Luc Lourens die zich goudhaantje mocht noemen, want de speler van het tweede team scoorde er ook zes!  Robbert van Oel en Jeff de Quay kwamen prima door vanuit de beide opbouwplaatsen. Reehorst had dit seizoen erg veel plezier van de A jeugd. Vorige week maakt B junioor Thomas  Saarloos zijn debuut en betaalde dat in Hoogeveen uit met twee doelpunten.  Kortom deze titel  wordt door de HV Reehorst breed gedragen en geeft de club geeft veel kansen aan talentvolle spelers, die er voor willen gaan.

As. zaterdagavond om 20:40 uur spelen de mannen van Reehorst de laatste competitiewedstrijd tegen Cometas uit Leeuwarden en die ploeg hield zondag mede titelkandidaat door een gelijkspel weg van een kampioenschap.  Het bestuur van Reehorst wil een volle sporthal als blijk van hulde voor de eerste kampioen van Ede!