Samenvatting weekend 24-25 oktober 2015

Samenvatting weekend 24-25  oktober 2015

Zaterdag 24/10
Volgens coach Simone groeit het team langzamerhand steeds meer naar elkaar toe. Dat is ook precies de bedoeling door samen te trainen en het spelletje te spelen.
Onze D1 (meiden) wonnen dan ook terecht met 8-15.
Ons D2 gemengde team had het erg lastig tegen Groessen. Helemaal niet erg, want dit team bestaat voor een deel uit nieuwe leden en die moeten gewoon nog veel leren. Iedere wedstrijd zal het wel wat beter gaan, dus volhouden. Tien tegendoelpunten is in de handballerij helemaal niet veel en doelpunten maken kost gewoon tijd. Uitslag 10-4 voor Groessen.

Zondagochtend  09.00 uur

C jongens UDI-2 – Reehorst: 8-12
Wedstrijden kun je winnen door veel te scoren, maar nog vaker win je door goed te verdedigen. En dat laatste deden wij vorige week al door Borhave slechts tien doelpunten toe te staan en tegen UDI  vandaag slechts 8. Onze aanval haperde regelmatig door de bal hoog te schieten bij een lange UDI keeper en te schieten zonder dat er een echte kans was. Bovendien leden wij nogal veel balverlies voor wij bij hun cirkel waren beland. Daar komt dan nog bij dat er geen 7 meters werden gegeven . Na afloop meldde de scheidsrechter mij dat hij er wel een of twee aan Reehorst had kunnen geven.  Gelukkig bleven wij aan de goede kant van de score en na een ruststand van  6-8 werd het uiteindelijk 8-12 door een aantal goede breaks in de tweede helft. Keeper Niels hield de enige 7 meter van deze wedstrijd uit zijn doel en dat is toch mooi meegenomen. Volgende week komt UGHV op bezoek en dat wordt weer een “toppertje” . Ik hoop dat wij dan net zo goed verdedigen als de laatste weken, maar in de aanval wat meer lefgozertjes worden.

Heren  A : Swift Arnhem (2) – HV Reehorst: 23-31
De eerste helft ging gelijk op, maar de tweede helft gingen de mannen van coach Carla helemaal los en gingen nog ruim langs de tegenstander. Reehorst staat na drie wedstrijden keurig in de kopgroep, met kans op meer!

Dames senioren verliezen van puntloos UDI’96: 22-16
De slechte eerste helft kon de grote achterstand niet meer goedmaken, een onverwachte nederlaag.

Dames Junioren B
Onze dames  junioren wonnen in Ulft van UGHV uitslag 9-12!
Door de herfstvakantie en de koopzondag met slechts 2 wissels naar Ulft afgereisd. Doordat twee van de drie vaste waarden waar het gaat om doelpunten maken, niet aanwezig waren (Mandy en Lamyae) en Lisanne het niet in haar eentje kan (maar er toch nog 7 maakte), was de druk op de resterende spelers groot om ook te scoren. En dat hebben ze goed gedaan door Hajar en Robin met elk twee treffers,
Noa 1 en omdat de scheidsrechter te vroeg floot, telde die van Ilse niet mee. Na met een ruime voorsprong (6-0) de rust in te zijn gegaan, kwam de tegenstander daarna in de wedstrijd (met hulp van de scheidsrechter) en koste het moeite om de voorsprong te behouden.
 
Heren senioren: OBW-Reehorst: 21-34
Het vorig seizoen liepen de mannen van HV Reehorst in Zevenaar tegen een onverwachte nederlaag
op en deze fout wilde men niet herhalen. Dus opperste concentratie, maar toch ook weer het missen
van goede kansen. Tussenstand 6-6, tegen het eind van de eerste helft namen de Edenaren toch
afstand 13-16.
Na rust begon Reehorst op toeren te komen, met name de opbouwrij Robbert van Oel, Jos Boers (cirkel) en Jeroen Schoonewille knalden erop los en de van een blessure herstelde en van een fietstocht voor het goede doel teruggekeerde Michael vd Berg deden goede zaken.
Reehorst blijft door dit resultaat medekoploper en komt a.s. zaterdagavond om 20.40 uur in de eigen Reehorst handbalhal uit tegen The Flyers uit Wychen.
Scores: Jos Boers  en Jeroen Schoonewille 8x, Robbert van Oel 6x, Michael vd Berg 5x, Sytse Kamminga en Ramon Tettero 2x, Eric van Setten, Martijn de Wit en Tim Lumenta 1x.