Samenvatting weekend 21-22 november 2015

Handballers Reehorst schotvaardig

HV Reehorst-Erix:  42-28
Voor de tweede keer in een week scoorden het mannenteam van Reehorst meer dan veertig doelpunten, nu weer zaterdagavond tegen Erix, dat vorige week met slechts een punt verschil verloor van koploper Quintus.
De Edenaren, met deze keer Jeff de Quay als coach, speelden zonder smaakmaker Robbert van Oel, hadden heel even moeite met de vrije doelkansen, maar nadat Yaniek van Montfort eenmaal goed doorkwam vlogen de ballen de keeper van Erix om de oren.  Daniel Laverman scoorde in korte tijd drie keer en in het doel was Jeffrey Berendsen heer en meester bij een vrije kans van Erix. Het grote verschil met de wedstrijd van vorige week zat hem vooral in de individuele acties. Met name Jeroen Schoonewille en Laverman gingen heel vaak voor de eigen kansen. De ruststand viel overigens nog mee met 18-14.
De tweede helft volgde er een tsunami van doelpunten, beide verdedigingen hielden open huis en de goed leidende scheidsrechter, Harry Dallinga, controleerde de wedstrijd  geroutineerd vanaf het midden van het veld en kwam niet in de problemen. Immers de spelers wilden alleen maar doelpunten maken en die zagen de toeschouwers dan ook aan de lopende band. Het opbouwende trio Schoonewille-Laverman-van Montfort knalden uit alle randen en standen toch was het fraaie technische hoogstandje van Martijn de Wit één om van te smullen met een bekeken lobje 29-18!
Reehorst maakt zich klaar de drie komende wedstrijden voor de Kerst winnend af te sluiten en dat is zeker nodig, omdat concurrent Quintus een taaie tegenstander is, die tot nu toe nog niet van verliezen weet en iedere uitglijder kan de competitie verpesten.
Scores: Daniel Laverman 9x, Yaniek van Montfort en Martijn de Wit 7x, Jeroen Schoonewille 6x, Jos Boers 5x, Mike vd Berg en Tim Lumenta 3x en Ramon Tettero en Sytse Kamminga 1x

Zaterdagavond jeugd en HS2/recreanten
Onze D2 leek aanvankelijk tegen een flinke nederlaag aan te lopen, herstelde zich , maar Erix kon net aan met de winst gaan strijken (11-12)
D1 is echt een leuk handballend team aan het worden en deze keer werd Quintus aan de zegekar gebonden. Goed gedaan!
 
Jongens C: Reehorst-AAC/Swift Arnhem 15-10
Reehorst, Swift en Duiven horen bij de best of the Rest. Immers zij maken uit wie er vierde-vijfde of zesde worden, de top drie  teams zijn wat te sterk voor deze veelal zeer jonge teams. Het leuke is dat Reehorst na 7 wedstrijden de beste verdediging heeft van de hele C competitie en dat is echt een unieke ervaring. Leunend op keeper/verdediging worden de punten gehaald, zoals afgelopen zaterdag tegen concurrent AAC/Swift. Reehorst begon matig met veel balverlies en dat leidde tot een 0-3 achterstand.  Langzamerhand kwamen wij wat los en toonden Lars en Ruben in de opbouw wat voor kwaliteiten zij in huis hebben.  Stijn loopt centraal in midden de gaatjes dicht als het mis gaat en geeft het hele team positieve impulsen. Echter het kostte heel wat zweetdruppels, want af en toe werd er ook stevig gebikkeld. Bij Reehorst waren er pijntjes bij Marijn die een kleine kopstoot mocht incasseren, Ruben die in de tweede helft met een ippon werd gevloerd en zijn tegenstander een twee minutenstraf zag ontvangen en ook nog bij Sander en Seppe, die ook nog naar de kant moesten. Na een kleine voorsprong bij rust konden onze boys de overwinning veilig stellen mede door voortreffelijk keeperswerk van Niels, die vijftig minuten lang foutloos keepte!

Heren senioren twee won heel ruim met 30-13 in een wedstrijd die soms leuk, soms lomp was. Reehorst was eenvoudig veel te snel voor die gasten, dus snel naar de volgende wedstrijd. Stefan Meijwes was één van de uitblinkers, het wordt tijd dat er meer junioren gaan meedoen in dit team!

Dames recreanten wonnen eerder deze week ruim van Erix en staan uiteraard weer bovenaan!

Dames Junioren verliezen met 10-8, tegen een veel beter spelend FBC. Keepster Rachel was Man of the Match!