Samenvatting weekend 19 en 20 december

Handballers Reehorst nemen voorschot op kampioenschap

Focus op heren senioren

Swift Arnhem(3)-HV Reehorst : 18-45
De mannen van HV Reehorst hebben de eerste helft van de competitie afgesloten met een ruime overwinning bij Swift Arnhem. De Edenaren kwamen geen moment in de problemen, na een overigens moeizame eerste helft, walsten zij in het tweede bedrijf over de Arnhemmers heen. Yaniek van Montfort was met negen doelpunten op dreef.
Handballend Ede kan dus vooruit kijken, staat fier bovenaan met 17 punten uit 9 wedstrijden en ontvangt op zaterdag 16 januari de nummer twee van de competitie Quintus, mogelijk is deze wedstrijd beslissend voor de titelkansen.
Jeff de Quay
De linkshandige opbouwer, vorig seizoen nog actief als aanvoerder van ere-divisie club Swift Arnhem, werd door een verkeerde uitleg van de overschrijvingsregels t/m eind december uitgesloten van het spelen van wedstrijden voor zijn club Reehorst, maar hij staat inmiddels te popelen van ongeduld weer wedstrijden te spelen. Voor Reehorst is dit een forse versterking in een team dat toch al heel veel doelpunten scoort, want in de eerste tien wedstrijden kwamen de Edenaren  tot 313 doelpunten en dat zijn er 100 meer dan de nummer twee van de ranglijst. Buiten het aanvallende verhaal is de Quay ook een uitstekende verdediger, hetgeen vooral in de komende tweestrijd met Quintus wel eens doorslaggevend kan zijn, want dit team heeft de minste doelpunten tegen, niet onbelangrijk!
Conclusie
In het voorjaar van 2015 zijn er door een aantal spelers en kaderleden van HV Reehorst plannen gesmeed, deze supersnelle sport verder op de sportkaart van Ede te zetten. De handbalclub hoopt dan ook dat deze plannen verwezenlijkt kunnen worden met een kampioensschap en promotie naar de regionale divisie en wordt daarin gesterkt door het uitstekende optreden van het vrouwenteam van Nederland, dat in Denemarken op de WK een van de smaakmakers is en de finale speelt.

Heren 2: Quintus(2) – Reehorst (2)  15-26
De mannen van heren-2 spelen wekelijks in een gewijzigde opstelling, maar deze keer hadden de beleidsmakers bij de senioren voor een Kerstverrassing gezorgd. Michael vd Berg was de keeper en hij stal de show,  gelijk Tess Wester bij onze Oranjedames. De ene na de ander redding, de keeper van de tegenpartij uitdagen om vooral de bal ineens over hem heen te gooien, waarna hij de bal gewoon opving, kortom dat was echt genieten. De break liep ook als een trein en de beide Pintussen, Remco van Dijk profiteerden regelmatig. De jeugd deed zich ook gelden, Laurens speelde prima centraal of linkeropbouw en Luc scoorde driekeer, onder meer uit een fantastische break-out. Martijn regelde de zaakjes centraal en Michael van Zetten haalde weer een paar keer ouderwets uit.
Reehorst veel beter en won verdiend en staan 6 punten los van de nummer twee. Niet eerder hebben wij meegemaakt dat beide heren teams ongeslagen de Kerst ingaan. In het nieuwe jaar even stevig doorzetten en dan…..

Jongens C:  Achilles-Reehorst 13-9
De eerste echte teleurstelling van dit seizoen, want wij wilden deze wedstrijd heel graag winnend afsluiten. De eerste helft zat het echt mee, balletjes die door de verdediging geblokt werden vlogen er toch nog in en bij rust stonden wij drie doelpunten voor!  De tweede helft lukte het ons niet meer tot scoren te komen, tegen een keeper die uitschuifbare armen en benen had, ook nog twee strafworpen tegenhield, kortom wij waren echt van het padje af. De enige remedie is harder trainen op het maken van wissels, voorwaarts bewegen en uiteraard op de afronding. Daar gaan wij in het Nieuwe Jaar mee verder!

D2 jeugd:  Swift Arnhem-Reehorst(2) 5-6
Onze D2 tjes hebben de laatste wedstrijd van 2015 keurig afgesloten bij Swift. Vlak voor tijd kwam het beslissende doelpunt tot stand in een wedstrijd, waarbij dan Swift, dan Reehorst ligt voordeel had. Ik ben heel blij dat wij met de D2 de Kerst hebben gehaald. Op de trainingen zien wij steeds weer nieuwe kids binnenlopen, ik hoop dat zij ook gaan spelen in 2016, want dat is toch het leukste.

D1 haalt uit in Zieuwent:
met 5-19 waren onze D1 (tjes) veel sterker en sluiten het jaar 2015 keurig af met een derde plaats. Het lijkt erop dat dit team precies in de goede competitie speelt.

Dames junioren B :  Reehorst-UGHV  15-3
Onze dames junioren hebben een lastige periode achter de rug. Nieuwe trainer(s), nieuwe coach, spelers die al een aantal jaren handballen en speelsters die het handballen nog moeten leren, kortom het is aanpassen, leren en vooral als team dicht bij elkaar blijven.
Na een uitgebreide bespreking vooraf over allerlei zaken, werd er gespeeld tegen UGHV, een team met behoorlijk wat fysiek en lengte, alleen zij wisten zich geen raad met de verdediging van Reehorst en daarin speelt de keeper een hoofdrol. Bij onze dames is er voldoende aanvallende capaciteit om tot scoren te komen en via 6-1 en 10-2 werd het uiteindelijk 15-3 een mooie uitsmijter voor het jaar 2015. Net als het jongensteam is mijn advies: “wil hard trainen”, werk thuis aan jullie conditie en core stability en werk aan teambuilding . Ik wens jullie een supersportief 2016 toe!

Dames senioren verliezen met een punt verschil en dat is slecht nieuws als je tenminste kampioen wil worden.

Dan nog het volgende:  De afgelopen week is onze kantine vrijwel iedere avond en op zaterdag en zondag overdag open geweest. De resultaten van onze teams zijn uitstekend, de financiele resultaten van de kantine stemmen tot tevredenheid, ik vraag iedereen die hier een bijdrage aan kan leveren zich bij onze kantinemanagers te melden en dank alle barbedieners voor hun tomeloze toewijding en inzet.

Goede Kerstdagen en Nieuwjaar en een topweek bij het SDS voetbaltoernooi in De Reehorst!