Samenvatting weekend 18 en 19 maart 2017

HV Reehorst wint handbalthriller na “vechtwedstrijd”

Debuut A junioor Thomas Saarloos

HV Reehorst-Cirkeltijgers : 22-19 ( 9-11)
Het kostte bloed, zweet en tranen, maar de mannen van Paul van Noesel en Michel Kwaaitaal sleepten de wedstrijd vlak voor het eindsignaal letterlijk uit het vuur. De Studentenploeg uit Groningen opende ijzersterk en nam meteen een 3-5 voorsprong.  Reehorst speelde zich uit de wedstrijd door verkeerde keuzes en matige balbehandeling.  Gelukkig deelden de hoekspelers van de Edenaren niet in de malaise, want fraaie treffers van Remco van Dijk, linkshander Sjoerd Venendaal  en ook de prima spelende Sytse Kamminga wisten het net wel te vinden. Het laatste kwart van de eerste helft mocht A junioor Thomas Saarloos zijn opwachting maken en hij deed dat prima. De ruststand van 9-11 was desondanks verontrustend en dat werd er niet beter in het begin van de tweede helft. Van Dijk scoorde drie keer in korte tijd (12-13) en de geblesseerde Robbert van Oel moest toch minuten maken om zijn haperende teamgenoten te hulp te schieten. Een strafworp van Van Dijk en twee fraaie treffers van Daniel Laverman brachten Reehorst voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong en Kamminga met 17-16 was zeker verdienstelijk. Echter de Groningers gaven niet op (17-17). Pas nadat keeper Gerard Haalboom een strafworp stopte en Laverman meteen scoorde leek het ernstige verzet uit het Hoge Noorden te breken, maar een gemiste 7 meter en hectische toestanden bij het Reehorst doel (20-19) was het de Mann of The Match, Remco van Dijk die met twee puntgave doelpunten de 22-19 op het bord zette. Reehorst speelt volgende week zondag zijn laatste uitwedstrijd in Hoogeveen en zal nog een keer vol gas moeten geven, want in deze periode van de competitie worden er geen kadootjes uitgedeeld, zoals zaterdagavond in een prima gevulde sporthal De Reehorst bleek.
Scores: Remco van Dijk 8x, Daniel Laverman 4x, Sjoerd Venendaal en Robbert van Oel 3x, Sytse Kamminga en Jeff de Quay 2x

Heren junioren A: Reehorst-Huissen 27-21
De beste eerste helft van dit seizoen en nog wel tegen kampioen Huissen.  Onze junioren speelden bij vlagen prima, snel en vooral effectief. Genieten van een mooie wissel tussen Chris en Laurens, gevolgd door een fraaie goal van Chris. Ondertussen hield Roy zijn doel keurig schoon en gaf zo vertrouwen aan zijn ploeggenoten, want zo werkt dat nu eenmaal.  Thomas was enorm op schot en zou een uurtje later zelfs zijn opwachting maken bij Heren 1, zoals eerder David en Laurens aan het grote werk konden ruiken. De tweede helft begon een stuk minder en Huissen dreigde zelfs langszij te komen, maar de laatste minuten van de wedstrijd maakten HJA de laatste competitie wedstrijd prima af. De HJA handballen gewoon verder, want deze week zal TC man Jos Boers een flink aantal mannen uitnodigen om de komende twee wedstrijden bij HS2  mee te spelen, dus  het is nog niet afgelopen. Bovendien spelen de HS1 nog voor het kampioenschappen, dus wie weet……

Dames senioren: Reehorst-Broekland (2) 15-21
Reehorst kon het niveau van de laatste twee wedstrijden bij lange na niet handhaven en verloor vooral in een zwakke tweede helft van een beter Broekland.  Het feestje wat zij na de Herenwedstrijd organiseerden was echter puik, goed voor de club, de sfeer en de omzet…….

Zondag in Ede:
De meisjes C speelden tegen AES Arnhem, een team dat uit de D competitie komt en derhalve nog veel moet leren. De ruime overwinning is dus geen verrassing.

De jongens C wonnen  van UDI’96 en daarmee bevestigden zij hun tweede plek definitief. UDI toonde zich een lastige tegenstander, die fris en fruitig aanvalsspel lieten zien. In onze verdediging hellen wij te vaak mee met hun schijnbeweging, terwijl je gewoon op de voorvoeten moet staan en de tegenstander tegemoet gaat. Zo eenvoudig is dat. Prima keeperswerk van Sander voorkwam dat UDI er met de punten vandoor zou gaan. Compliment voor het hele team, dat steeds probeert aanvalslijnen op te zetten. Volgende week de laatste pot in Duiven en voor de meesten betekent dat afscheid van C handbal (snif snif). Echter als B junioor gaat er weer een nieuwe wereld open, ik hoop dat ik jullie volgend seizoen weer verder zie groeien.
Dames Junioren is onderwerp van gesprek binnen de Technische Commissie, die zich oprecht zorgen maakt over het spel. Huissen toonde zich veel sterker en Reehorst heeft veel moeite met de basis van het spelletje. Wie weet er raad? Klasse dat jullie bij elkaar blijven en plezier halen, maar iedereen zal het erover eens dat er wel iets moet veranderen.