Samenvatting weekend 17 en 18 december 2016

Donderdag 15 december:
De dames recreanten verliezen voor het eerst sinds jaren in eigen huis. Het team was niet compleet, stond in de eerste helft nog wel voor, maar verloor uiteindelijk net aan.

Mannen: Reehorst-Artemis2:  25-20
Reehorst speelde de eerste 10 minuten en goed en de laatst vijf zelfs uitstekend en ging daardoor terecht naar de derde ronde van de NHV beker landelijk. Sjoerd Venendaal toonde aan dat sprongkracht veel doelpunten kan opleveren (8x). Junioren Laurens en David speelden mee. Met name David werd een paar keer uitstekend vrijgespeeld, maar hij schoot de bal helaas in de korte hoek. Laurens viel op met een fraaie schijn en passeerbeweging, maar kreeg de bal net niet tussen de palen, de actie was oogverblindend!

Zaterdagmiddag en avond: 17 -12-2016
Reehorst en Achilles jongens C speelden een uitstekende wedstrijd in Apeldoorn. Vijf  minuten voor tijd was het verschil 19-15, daarna 19-19 en in de slotseconde 20-19 voor Apeldoorn. De C boys spelen een punt per wedstrijd, ik denk dat er in de tweede helft van de competitie nog wel een paar verrassende uitslagen bijkomen.
DJB: Reehorst-Grol:
Met Jennifer na lang blessureleed weer in het doel en Dewi debuteerde als D speelster bij de B! Dewi gooide er vier in en daar kun je zogezegd mee thuiskomen.  Veel doelpunten en een mooie overwinning.
HJA: Reehorst – Duiven 29-23
Onze A boys speelden de eerste helft prima, de bal ging goed rond en er werd heel redelijk afgerond. Vlak voor rust vielen wij ver terug van 9 naar 6 doelpunten voor en dat werd in de tweede helft steeds erger.  Bij de stand 18-16 leek het helemaal mis te gaan. In plaats van baltempo werd het meer en meer individueel en het schotpercentage van de opbouwschutters zakte richting 20% en dat is te weinig. Vlak voor tijd was een bescheiden opleving voldoende om de punten in eigen huis te houden. Wouter (4x) en Lars deden namens de C jongens mee en deden dat uitstekend. Lars was heel dicht bij een “tip in” doelpunt, maar de bal ging net naast. Roy was goed op dreef en stopte nog een paar pingels, niet verkeerd dus.

Zondag 18 december:
Heren 1 Cometas2-Reehorst  15-31

Ons Heren 1 team mag zich “winterkampioen” noemen na de forse overwinning over het tweede team van Cometas Leeuwarden. De overwinning was in alle opzichten overtuigend. Tijdens de feestdagen kunnen de mannen van Paul van Noesel en de ( geblesseerde coach Michel Kwaaitaal) nadenken over wat hun te doen staat in de maand januari.  Op zaterdag 7 januari  wordt de zware uitwedstrijd in Ulft tegen UGHV gespeeld op zondag 22 januari de mogelijk beslissende wedstrijd in Arnhem tegen nummer twee UDI’96, dat op twee punten van Reehorst staat genoteerd. Op zaterdag 28 januari de volgende kraker thuis tegen DOS, waar Reehorst zijn enige nederlaag tegen leed. Kortom:  over een maand is er veel duidelijk over de krachtsverhouding binnen de Hoofdklasse en of het Reehorst echt menens is kampioen te worden.

Bij Heren 2 vandaag twee debutanten, Marco Hamers en C boy Wouter van den Broek. Wouter speelde al twee wedstrijden bij de HJA en C en nu ook nog bij Heren 2. Dat geeft aan dat er behoorlijke personele problemen zijn. Een flinke nederlaag was het resultaat. De TC heeft nog werk te doen voor dit team.
Dit was het laatste verslag van 2016, van de overige teams is er geen info beschikbaar.