Samenvatting weekend 17-18 oktober 2015

De mannen en vrouwen van HV Reehorst wonnen beiden hun wedstrijd afgelopen zaterdagavond. Dat ging niet zonder slag of stoot, waardoor er met name bij het mannenteam de nodige zorgen zijn omtrent het spelniveau.

Mannen eerste klasse: HV Reehorst-UDI’96-2 : 24-15
De eerste helft verliep niet echt naar wens, ondanks een kleine voorsprong van 4-2 na zo’n zes minuten. De tweede uitgave van de Arnhemmers  was simpelweg beter in het afronden, daar waar de Edenaren tal van kansen onbenut lieten . Interim coach Jeff de Quay over de situatie bij Reehorst: “ een aantal spelers maakt momenteel  te weinig trainingsuren. Daar komt bij dat wij veel trainen op de verdediging en heel snel eruit proberen te komen. Het eerste komt er helemaal uit, want de vijf punten uit drie wedstrijden hebben wij verdiend in de verdediging. De aanval komt echter tekort. Het schotpercentage is onder de vijftig procent en daar wordt je geen kampioen mee. Daar wordt hard aan gewerkt, maar het zou zomaar kunnen zijn dat wij pas na de winterstop tot beter spel komen”. De Quay benoemt ook het ontbreken van een vaste trainer-coach als een lastige situatie.” In feite zijn er drie trainers met deze groep bezig en ikzelf als interim-coach, maar in januari kan ik weer spelen en dan verandert de situatie”. Na een 12-12 tussenstand, waarbij Udi nog pech had twee spelers met een blessure naar de kant te zien vertrekken, won de thuisclub alsnog met 24-15.
Scores: Jos Boers 6x, Robbert van Oel 5x, Martijn de Wit en Yaniek van Montfort 3x, Wouter Paus en Ramon Tettero 2x en Tim Lumenta, Stefan Meijwes en Eric van Setten 1x.

Reehorst talent debuteert:
Coach Jeff de Quay gunde zaterdagavond het debuut aan de pas 15 jarige Stefan Meijwes. De jeugdige Edenaar kwam in de tweede helft in actie en scoorde heel fraai de 22-15. Stefan Meijwes traint al enige tijd mee bij de handbalschool Gelre in Arnhem en speelt normaal mee met de heren junioren A van HV Reehorst.

Vrouwen: HV Reehorst-OBW-3 : 21-18
Het vrouwenteam van HV Reehorst heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd in winst kunnen omzetten.  De wedstrijd was zeker spannend en dat gaat dan ook wel eens gepaard met stevige overtredingen. Scheidsrechter van Montfort gaf in totaal 7 tijdstraffen en ook nog eens 5 gele kaarten, maar dat mocht de pret niet drukken. De Edesen speelden met vlagen prima, maar zakten daarna soms ver terug. Topscorers waren Marit ten Holder en Kim Nihof.

Wedstrijden zondag:
De D jeugdwedstrijden werden weer ouderwets goed bezocht en de scores waren dik in orde. De 25-0 van D1 was leuk voor ons en de D2 maakte er net als vorige thuiswedstrijd een spannende wedstrijd van 9-8.
De jongens C moesten tegen de meest scorende ploeg van deze competitie. Opdracht was alle energie in de verdediging te stoppen en dat lukte, want wij kregen slechts 10 tegendoelpunten. Zelf maakten wij er maar 5, dat is een kwestie van lengte en kracht en trainen. Prima wedstrijd!

Dames junioren B : Reehorst-Gazellen : 8-9
Helaas geen punten deze keer wij kwamen net wat tekort. Hard trainen is de enige remedie, vooral op schotvaardigheid. Daar kun je thuis ook veel aandoen, dus aan de bak meiden…

Heren Junioren A: Reehorst-Gazellen: 30-28
Het eerste deel van de wedstrijd kon ik nog bijwonen en dat zag er goed uit. Keeper Roy stond de eerste helft goed te keepen en ik zag hele fraaie spelsituaties met name het cirkelspelletje was prima verzorgd. In de tweede helft is er iets veranderd, waardoor Gazellen nog bijna gelijk kon komen, maar daar heb ik geen kijk op gehad. Ik neem aan dat de toeschouwers wel genoten hebben!

Heren senioren-2:  Reehorst-Zwolle: 27-21
Heren twee speelt deze maand alleen maar thuiswedstrijden en ook deze keer bleven de punten in eigen huis. Leuke opsteker voor de heren senioren, die pas kort geleden zijn aangemeld bij het NHV.