Samenvatting weekend 14 en 15 oktober 2017

Handballers Reehorst na hectische slotfase naar
24-24
CSV – HV Reehorst (tweede divisie)
De voortekenen voor deze wedstrijd waren bepaald niet gunstig. Na de enkelblessure van rechteropbouwspeler Jeff de Quay afgelopen weken, kwam daar deze week een spierblessure van linkeropbouwer Robbert van Oel. Met een veredeld junioren team togen de mannen van Paul van Noesel naar Castricum.
De eerste helft was zeker in het begin niet goed van de Edenaren. CSV kwam regelmatig door vanuit de beide opbouwposities en in no-time werd een forse achterstand van 4-5 doelpunten geïncasseerd. Pas tegen het eind van de eerste helft leek Reehorst van de eerste schrik bekomen, maar ging wel met een 14-9 achterstand richting kleedkamer.  Reehorst besloot de tweede helft wat meer energie in de wedstrijd te stoppen en dat betaalde zich uit. Remco van Dijk en Daniel Laverman scoorden uit getrainde spelsituaties en dat gaf vertrouwen. Echter na drie keer twee minuten tijdstraf mocht Jos Boers douchen. Reehorst was helemaal los en boog in een spectaculaire fase de grote achterstand om in een licht voorsprong, mede geholpen door Reehorst keeper Gerard Haalboom, die zo’n tien minuten lang geen enkel doelpunt doorliet en ook de aan CSV toegekende strafworpen wist te verschalken. Vlak voor het eindsignaal mocht topscorer Max Voermans (9x) ook naar de kleedkamer en juist die 7 meter worp betekende dat beide teams met een punt genoegen moesten nemen. Beide teams verlaten hierdoor wel de laatste plaats.

Bekerwedstrijd donderdag 19 oktober aanvang 20.45:
As. donderdagavond spelen de mannen van HV Reehorst in het kader van de NHV Beker tegen Celeritas uit Bunnik.

D jeugd: Huissen-Reehorst : 29-15
Onze D tjes speelden een prima wedstrijd, maar in het begin stonden wij te kijken naar de mooie acties van de meiden van Huissen. Een aantal traint mee bij de Handbalschool en dan zie je de verschillen. De eerste helft keepte Duuk, de tweede helft Ronan. Een mooie actie van Jochem, omdraaien, drie passen en in het doel schieten, dat was prima.  De komende weken gaan wij wat extra werken aan de verdediging. Dus naar de bal toe, de tegenstander aanpakken en verhinderen te schieten, dat soort werk. Gelukkig zijn wij door deze wedstrijd de nare smaak van vorige week kwijtgeraakt.

De Dames junioren A verloren nipt met een puntje verschil, dat biedt aanknopingspunten om verder te gaan. Samen trainen en spelen is de enige remedie en dan komt alles wel goed.

De HJB reisden af naar Hengelo (GLD) en namen de punten keurig mee naar huis.  (13-17 ) voor een uitwedstrijd is een goede uitslag. Lekker doorgaan zo en geniet van jullie trainingen en wedstrijden.

De E-jeugd:
We hebben vandaag uit gespeeld tegen DFS Arnhem, gewonnen met 6-7.
Was een leuke en vooral aan het einde een spannende pot.