Samenvatting weekend 14 en 15 januari 2017

Mannen HV Reehorst door het oog van de naald
Zaterdag 14 januari in De Reehorst
UDI’96-Schuler/Dos : 25-26
Stand:
 

  1. Reehorst            12-22
  2. UDI                     12-18
  3. Schuler/Dos      11-16

HV Reehorst-Achilles-2:  21-20
Alle ogen van de mannen van HV Reehorst zijn gericht op de komende regionale bekerfinale a.s. donderdag tegen Hastu en waarschijnlijk nog meer in a.s. zondag wanneer UDI’96 en Reehorst elkaar in Arnhem treffen in de strijd om het kampioenschap. Echter, er zijn nog meer tegenstanders en die hebben geen zin in een afstraffing.  Zaterdagavond was in een matig bezette sporthal de Reehorst Achilles zo’n ploeg, die zich van meet af aan in de wedstrijd vocht en de enorme nederlaag vorige week bij UDI niet nogmaals wilde meemaken.
Reehorst speelde met Remco van Dijk, die al een tijdje uit training is, maar toch werd opgeroepen, omdat blessures bij Reehorst toch wel hun tol gaan eisen. Het eerste kwartier miste Reehorst al een aantal kansen o.m. een strafworp en nog wat slordig uitgespeelde kansen. Bij de stand 7-7 roken de Apeldoorners hun kansen en snelden naar een 9-11 voorsprong, toen van Dijk zijn eerste belangrijke doelpunt maakte 10-11.
Na rust werd het er niet beter op. Reehorst speelde in een te traag tempo miste nu zelfs twee strafworpen en zag verder tal van aanvallen hard worden afgebroken, wat weer tot diverse tijdstraffen zou leiden. Pas bij een tussenstand van 19-19 slaagden Robbert van Oel en Remco van Dijk erin vlak voor tijd de 21-20 op het bord te krijgen.
A.s. donderdag spelen de mannen de regiofinale om de NHV Beker aanvang 21.00 uur en zondag gaat het gezelschap naar UDI, iedereen weet dan wel dat er een paar tandjes bijgezet moeten worden.

Groeten uit Heesch:
Onze A boys blijven gewoon doorgaan met winnen nu in Heesch, waar Olympia met een fraaie score van 27-30 werd overtroefd. Volgens coach Jochem was het geen goede wedstrijd, de keeper  was wel okay en werd er een rode en een blauwe kaart gegeven, die laatste was voor onze tegenstander.
E team te Duiven:
Op zo’n wintermorgen de snelweg op is altijd listig. Ons E team toog zonder wissels naar Duiven en dat bleek niet voor niks want beide punten gingen mee naar Ede. Volgens coach Annemieke hebben zij prima gespeeld, was er op de snelweg geen probleem met gladheid en is iedereen weer gezond en wel thuis gekomen.

Zondag in Ede:
Meisjes C- HCW: 18-5
Veel doelpunten en veel plezier ook veel valpartijen, soms moet je even op de rem trappen, anders krijg je blessureleed. Reehorst stukken schotvaardiger, vooral als onze linkshanders gas geven. Een mooie vierde plek met uitzicht op de derde is een prima score.
Heren twee verloor opnieuw, helaas maar een wissel en toch zaten wij lange tijd aan de goede kant van de score. Jammer dat een paar zeven meters niet op waarde werden geschat.
Dames senioren hebben de winst laten liggen. Met nog 5 minuten te spelen stonden wij er drie voor, maar dat bleek onvoldoende om de volle winst te pakken. Ietsje slimmer verdedigen was al voldoende geweest. 13-13 is eigenlijk wel de juiste uitslag en de scheidsrechter was de beste van het veld.

Zondag in Arnhem:
UDI ’96 – Jongens C

De jongens begonnen slecht aan de wedstrijd. Slordig spel, veel balverlies en slecht verdedigen. Terecht nam UDI een forse voorsprong. De tweede helft speelden de mannen een stuk beter. De gevaarlijke mannen van UDI werden uitgeschakeld en scoorden bijna niet meer. Onze mannnen daarentegen scoorden als vanouds. Na een achterstand van 4 punten namen we zelfs een voorsprong van 2. Helaas konden we die niet vast houden. De einduitslag was 17-17, gezien de gehele wedstrijd een terechte uitslag.