Samenvatting weekend 12 en 13 december

Handbalteams Reehorst pakken volle winst

Dames senioren 1: Reehorst-Hastu-3 :  35-9
Het vrouwenteam van HV Reehorst pakte met veel overtuiging de volle winst tegen de derde uitgave van de Nijmeegse Studentes. Met name Marit ten Holder onderscheidde zich met tal van fraaie doelpunten, waardoor deze wedstrijd al snel beslist werd. Reehorst blijft op het vinkentouw vlak achter de beide koplopers.

Mannen eerste klasse afdeling: Reehorst-Hastu-2 uitslag 29-24
Anders dan hun vrouwelijke collega’s kwam het tweede team van HaStu op volle oorlogssterkte naar sporthal De Reehorst, zij hadden geen zin in een afstraffing.
Reehorst vloog uit de startblokken en Robbert van Oel schoot uit de eerste vijf kansen meteen vier keer raak.  De Edenaren konden bogen op een goed sluitende verdediging, waarbij keeper Bert Willemsen een van de uitblinkers was. Hij stopte rond de tiende minuut twee strafworpen, waarna Yaniek van Montfort en Michael vd Berg wel de kansen wisten te benutten. Reehorst dat zonder Jeroen Schoonewille en Daniel Laverman speelde versnelde even voor rust door van Oel en twee keer heel fraai de uitstekend spelende Tim Lumenta 15-11. Na rust leken beide teams niet voor elkaar onder te willen doen en dus vloog de score omhoog.  De Edenaren kregen steeds meer vat op de beide boomlange opbouwers, die voor veel schotkracht zorgden en Ede keeper Willemsen voortdurend testten, maar deze bleef heel stoïcijns en pakte de meeste schoten. Yaniek van Montfort en Jos Boers scoorden regelmatig, net als Michael vd Berg en tot slot nog een fraaie break van Erik van Setten. Voor Reehorst is het aftellen naar een korte winterstop begonnen, zij spelen a.s. zaterdag de laatste wedstrijd in Arnhem tegen Swift, waarna de competitie op 10 januari wordt hervat met een uitwedstrijd. Op zaterdag 16 januari volgt dan de kraker tegen mede kampioenskandidaat Quintus, in De Reehorst en het is de bedoeling dat het bordje ‘uitverkocht’ op de deur van de fraaie sporthal De Reehorst komt te hangen.
Scores: Robbert van Oel 11x, Jos Boers 5x,Yaniek van Montfort en Michael vd Berg 4x, Tim Lumenta 3x, David Pintus en Erik van Setten 1x.
 
Zaterdag  12 december: in sporthal De Peppel

D2: Reehorst-Grol (D1)
Onze D2 kids hebben goed hun best gedaan tegen een toch wel sterker Grol. Het valt niet mee als de tegenstanders wat groter en sterker zijn, voordeel  is dat je er wel veel van kan leren. Want het schieten met de arm goed doorzwaaiend en echt  doelgericht, dat zag er goed uit bij onze tegenstandsters.  Dat pak je mooi mee in de volgende trainingen en wedstrijden. Het team kan nog steeds een aantal nieuwe spelers/sters gebruiken, want het is steeds kiele/kiele, dus dank aan Marijn en Joris die dit team goed ondersteunen.

D1: Reehorst-Erix:  11-12
Dat was nog eens een echte D wedstrijd met een goede wedstrijdspanning! De wedstrijd ging om en om, mooie breaks bij Reehorst en in de laatste minuten was de spanning om te snijden. Net een balletje missen op het middenveld en dan sta je met een doelpunt achter. Dat is zuur, maar hoort bij de sport! Goed gespeeld en het talrijke publiek was tevreden!

C Jongens:  Reehorst – UDI’96
Ruime nederlaag, deels ingecalculeerd, want UDI is gewoon meer dan een jaar verder in ontwikkeling. Kracht en techniek spelen een grote rol en dat is juist bij UDI goed vertegenwoordigd.
Erg? Nee hoor, wij gaan gewoon verder met techniekjes trainen, kijken op welke plaats in het team de spelers op hun best zijn en goed eten en drinken, dan wordt je vanzelf langer en breder. (Niet vullen maar voeden is het devies)
Volgende week zaterdag naar Achilles en dat gaat veel meer een wedstrijd worden die bij ons past. Stevig trainen deze week is de beste voorbereiding!