Samenvatting wedstrijden Reehorst week 9

Fiqas/Aalsmeer – HV Reehorst 25-15

Met de nieuwe trainer/coach Marco Meijeringh (overgekomen van AAC- 1899) is zaterdagavond de herenselectie van HV Reehorst afgereisd naar sporthal de Bloemhof in Aalsmeer om het duel aan te gaan met Fiqas/Aalsmeer. De thuisploeg is, met 1 gelijkspel verder ongeslagen, nog in de race voor het kampioenschap. Marco, voor het eerst op de bank bij de Reehorst selectie, wist dat dit een moeilijke wedstrijd zou gaan worden en moest alles uit de kast halen wat er in zou zitten. Reehorst begon niet goed aan de wedstrijd.

“Verdedigend zat het goed in elkaar, maar aanvallend schoten we te kort” aldus aanvoerder Jos Boers. In het begin werden een aantal mogelijke kansen voor open doen niet benut, waar de tegenstander ze wel benutte en snel op een voorsprong van 5-1 kwam  in rap tempo liep de stand op naar 9-3. Een gelijke stand zou op dit moment rechtvaardig zijn geweest als Reehorst de eerder gecreëerde kansen had benut. De keeper van Fiqas had in ieder geval geen slechte dag achter de rug en keepte hier ook naar. Wat tactische wissels bij Reehorst om het tij te doen keren mochten niet baten en moesten de rust in met een stand van 12-4.

Na een tactisch betoog door Marco begonnen de mannen van Reehorst weer met opgeheven hoofd aan de 2e helft. Met name Paul Verhage pakte het aanvallend goed op, maar ook dit kostte weer extra  krachten waar Aalsmeer aanvallend weer van kon profiteren. De opbouwers van Reehorst gaven niet thuis vanavond, waren de scherpte kwijt, waardoor de hoeken ook minder tot hun recht kwamen. Wel bleven de Reehorst Tigers beter in het spoor van Fiqas.

Maar met een eindstand van 25-15  kunnen de mannen van Marco toch terugkijken op een wedstrijd waarvoor is geknokt, maar niet het gewenste resultaat is bereikt. “Komende week moeten we nog harder trainen en goed voorbereid de strijd tegen Hurry-up aangaan, welke aanstaande zaterdagavond in sporthal De Reehorst wordt gespeeld”, aldus Jos Boers.

Voor Marco Meijeringh ligt er ook nog een uitdaging te wachten. Komende wedstrijden moeten worden gewonnen om degradatie te voorkomen.

Heren 2 had lange tijd uitzicht op winst, maar verloor toch in de slotfase met 24-20

Dames 1 won opnieuw en aangezien koploper HaStu verloor van Huissen, zijn de Edese dames zomaar kampioenskandidaat. Op 25 maart zal deze strijd beslist worden, dan spelen zij uit tegen HaStu

Jongens B zijn zondag afgereisd naar Arnhem om het op te nemen tegen Udi B2, die nieuw is in onze competitie. De eerste helft was zeer goed aan de kant van Reehorst.
De jongens maakten veel gebruik van de creativiteit. Dankzij de goed uitgevoerde systemen werden er veel gaten in de verdediging bij Udi B2 gecreeërd. Nog even leuk om te benoemen, 1 van de jongens van Udi liep een break-out waarbij hij met zijn linkerhand zijn bril goed op z’n neus zette en met zijn rechterhand de bal tipte naar het doel van Reehorst. Bij de 9-meter zat de bril goed en benutte hij zijn kans optimaal door te scoren. Het benutten door Reehorst van de kansen maakt de ruststand 5-12 in het voordeel van Reehorst.

De tweede helft begon de eerste 5 minuten zoals in de eerste helft. Niets aan de hand en een leuke pot om naar te kijken. Na 5 minuten sloeg de inzet om, de jongens dachten de wedstrijd al gewonnen te hebben. Het gevolg was, weinig creativiteit en slordig omgaan met de bal. Toen het cruciaal werd, kwam de motivatie weer terug. Udi kwam op 2 punten achterstand en de jongens van Reehorst kwamen weer goed in het spel. Uiteindelijk de uitslag 16-18 in het voordeel van Reehorst.

De dames junioren A speelden een prima wedstrijd, veel variaties, veel beweging en vooral goed verdedigen. Vanuit de hoeken ging er geen bal in bij Reehorst, waardoor Gazellen alles door het midden liet komen, maar ook daar was weinig ruimte tot scoren. En als er dan een bal doorging, stond Valerie haar mannetje.

Gemengd C-2  verloor met 7-10 van AAC en dat was eigenlijk niet nodig. Een tandje bijzetten op de training en iedereen in beweging dan vallen er veel meer doelpunten. Robin met het linkerhandje mag van mij de nieuwe Goldfinger van Reehorst worden…..