Samenvatting wedstrijden Reehorst week 8

Goed en slecht nieuws wisselden elkaar af dit weekend, maar het goede overheerste gelukkig wel.

Zaterdagavond verloren de dames senioren van Apollo, inclusief een rode kaart voor de coach. Het niveau van de scheidsrechters is soms schijnend, maar daar zijn alle verenigingen en spelende leden mede-verantwoordelijk voor. Wij moeten dus vooral naar onszelf blijven kijken en wellicht wordt het weer tijd voor een scheidsrechterscursus, maar dan verplicht voor alle leden boven de 16 jaar? Wie neemt nu eens het initiatief?
Heren-1 speelde de teleurstelling van vorige week snel van zich af en won zelfs ruim in en van Aalsmeer-3. A.s. zaterdagavond wordt het weer een heet avondje handbal tegen mede hoogvlieger Havas.

Zondag

Onze D jeugd startte deze prettige zondagmiddag met een fraaie overwinning met ( hoera!) veel doelpunten nml 11 stuks van Swift Arnhem
De Gemengde C2 jeugd scoorde er nog eentje meer en met een 12-9 vierden zij  de derde achtereenvolgende overwinning op UDI’96 uit Arnhem. Goed gedaan kids, deze week weer lekker trainen met z’n allen, want die lange vakanties zijn maar niks…..
De meisjes C 1 lijken nauwelijks te stoppen en wonnen met niet minder dan 15-5 van Swift Arnhem. Zij blijven koploper en heel misschien zit er een kampioensfeestje in???
HJB-2 verraste vriend en vooral de vijand, want AAC uit Arnhem, dat tot nu toe slechts een nederlaag had geleden deze competitie, ging in de laatste seconden voor schut met een hele fraaie 18-17 score en daarmee maakt Reehorst de competitie ook weer spannend.
HJB 1  wint met 21-15 van UDI’96 ook al uit Arnhem en gezegd moet worden dat dit weekend geen enkele Arnhemse handbalvereniging ook maar een poot aan de grond kreeg hier in Ede, zijn wij een onneembare vesting aan het worden?
DJA verloren nipt van Pacelli in een leuke en gelijkopgaande wedstrijd. Het talrijke publiek genoot van jullie offensieve intenties. Het spel van Pacelli was net iets bewegelijker en de zgn “golfbeweging”zag er net wat gestroomlijnder uit. De 13-15 nederlaag was op zich wel een terechte uitslag. Ik vond de scheidsrechtster  behoorlijk goed fluiten, zij durfde de 7 meters te geven, wat lang niet altijd gebeurd en liet zich niet van de wijs brengen.
Heren-2 mist al weken lang een hele serie spelers, gisteren 5 man en op een gegeven moment gaat je dat opbreken. Toch hadden zij de kans op de volle winst, want bij de stand 22-22 en nog 30 seconden te spelen had Reehorst 1 man meer in het veld en balbezit en toch lag de bal even later bij ons op de 7 meter stip, na heel slordig aanvalsspel van ons. Handbal doe je in de laatste minuten, niet alleen met je handen, maar vooral met de “kop” en dan pak je gewoon een of twee punten mee! Nu was de 22-23 nederlaag erg zuur en ook onterecht van een onsportief spelend Achilles.