Samenvatting wedstrijden Reehorst week 50

Dames senioren:  Reehorst-Angeren-2  uitslag: 16-12

Zaterdagavond handbalavond in De Reehorst is nog steeds goed voor een prettige en sportieve sfeer, ditmaal ook omdat deze avond door de “commerciële afdeling’ werd benut om sponsors te ontvangen.
Deze sponsors zagen de dames van Reehorst goed van start gaan in een gelijkopgaande wedstrijd. Reehorst nam in de loop van de eerste helft wel een voorsprong, maar raakte die na rust weer kwijt. Marit knalde een minuut of tien heel hard raak in de rechter kruising, herhaalde dat even later en Reehorst kon toen veilig ademhalen.

Heren eerste klasse: Reehorst-UDI’96 (2)  uitslag: 26:23

Udi kwam in een verrassende opstelling met veel jeugdig talent. Dat jeugdig talent maakte het de Edenaren bijzonder lastig, want op het gebied van schotvaardigheid, maakten zij zelfs een betere indruk dan de thuisclub. De wedstrijd ging dan ook gelijk op, maar Remco van Dijk maakte eigenlijk het verschil zaterdagavond. De linkerhoekspeler scoorde zeker tien doelpunten en was bijkans ongrijpbaar voor de Arnhemse verdediging. Aan de andere kant hadden de Edenaren de grootste moeite de dynamiek uit de aanval van Udi te halen. Uiteindelijk wist Reehorst vlak voor tijd de wedstrijd in het slot te gooien.
De competitie ligt even een paar weken stil, maar wil Reehorst hoge ogen gooien, dan moet er echt nog een tandje bijgezet worden.
Op zaterdagavond 4 januari spelen de mannen van coach Meijeringh wederom thuis een belangrijk duel tegen Huissen, waar onlangs kansloos van werd verloren.
Voor Reehorst is dit normaal gesproken de laatste kans om zich in de top van deze competitie te mengen, het staat gemiddeld 2-3 punten achter Erica-Huissen en UGHV.

Heren senioren 2: Reehorst-Achilles-4   uitslag: 33-22

Het tweede team heeft de laatste wedstrijd van 2013 aangegrepen, om twee punten toe te voegen en daarmee de teleurstelling van de vorige week weg te werken.
Reehorst en Achilles deden niet veel voor elkaar onder, vooral het afronden bij Achilles was doelgerichter. De ruststand was gelijk en pas kort in de tweede helft kwamen de reserves van Reehorst tot beter spel en doelpunten. Jeffrey kreeg meer vat op de schoten van de tegenstander en bokste er een flink aantal ballen uit zijn doel.
Jan-Willem op de hoek scoorde twee keer en liet zien dat niet alles hard en hoog geschoten hoeft te worden. Doelpunten van Dylan ( 110 km per uur) en Maurice ondanks zijn blessure en aardige acties van Sytse, die maar een helft kon handballen.
Reehorst staat op een derde plek en gaat de competitie vervolgen op zaterdagavond 11 januari in Nijmegen. Noteer dat vast in de agenda.

Meisjes C winnen van Groessen

Wederom een fraaie overwinning en nog wel met video-opnames, die binnenkort op You Tube en onze site te zien zijn. De hele wedstrijd komt beschikbaar.
Reehorst was een stukje beter dan de tegenstandsters en de scores liepen dan ook regelmatig op. De keepster van Reehorst wist ook nu veel scores van Groessen te voorkomen en als je een rij schutters hebt zoals Reehorst dan is dat prettig spelen.
 

Overige jeugd:

De E jeugd wint in een spannende wedstrijd met 3-2, de D jeugd krijgt een pak slaag tegen veel te grote meiden en de C jongensjeugd heeft zich manmoedig verdedigd tegen Swift, die gewoon een maat te groot zijn.
Niettemin wil ik deze jeugdteams complimenteren met hun enorme inzet. Wedstrijden zoals tegen Swift kun je heel goed gebruiken om van te leren, want zij spelen het handbalspel al bijzonder goed en pak dat mee voor de toekomst. Flink trainen en veel wedstrijden jawel verliezen, maar op enig moment komt dat ten goede. Let maat op….