Samenvatting wedstrijden Reehorst week 5 en 6

De vorige week werd ik in mijn vakantieverblijf blij verrast doordat alle jeugdteams de volle winst binnenhaalden, uitgezonderd de dames A, maar zij konden niet beschikken over de vaste keeper. Advies mijnerzijds: ga op zoek naar zo’n extra keepster.
Vooral de overwinning van de B2 in Arnhem op Swift, was zonder meer sensationeel en smaakt naar meer. Prettig te vernemen dan mijn eigen C2 tjes veertien doelpunten hebben gemaakt en er maar 11 tegen kregen.
De overwinning van heren 1 in Den Haag op Hellas behoorde ook tot de verrassingen en de tweede divisie A kan nog heel spannend eindigen dit seizoen.

HJB-1- Achilles B1 (18-29)
Deze uitgestelde wedstrijd werd zaterdagavond gespeeld, de nummer 1 tegen Reehorst dat de tweede plek bezet.

Reehorst begon offensief en verrassend en dat willen wij graag bij Reehorst. In een soort van 3:3 opstelling trachtten de jongens van Ben en Daniel de tegenstander te ontregelen en het eerste kwartier was het smullen geblazen. Fraaie acties naar de cirkel, waar Joost wel raad mee wist en door het vastzetten van de tegenstander fouten afdwingen zoals loop en tijdspel het zat er allemaal in. Echter na 15 minuten met een goede score van 8-6 voor Reehorst begonnen er scheurtjes in de verdediging te komen, zeg maar scheuren. Zo moest keeper Serray zelfs optreden als laatste verdediger, raakte ook de aanvaller aan en dat betekent in het moderne handbal zelfs rood, maar de scheidsrechter vond 2 minuten wel voldoende en dat was wel terecht. In no-time denderde Achilles in tien minuten tijd naar een 10-16 voorsprong.
Na rust ging Reehorst onverdroten door met offensief verdedigen, maar Achilles liep er dwars doorheen en helaas werd het geen echte wedstrijd meer.
Toch is dit een interessante wedstrijd deze verder te analyseren. Op de eerste plaats deze offensieve wijze in de komende wedstrijden gewoon uitvoeren, maar wel nuanceren. Tijdig even terug naar 6:0 of een 5:1. In technische zin viel er veel om op aan te merken. Onze opbouwers staan te dicht op de verdediging, waardoor onze cirkelspeler op enig moment niet meer in het spel komt. Dus diepte en breedte in het spel. Verder valt op dat wij veel tegen paal en lat schieten en cirkeldoelpunten maken. Schieten uit stand kan op juniorenniveau niet meer, alles uit beweging en ik zag maar weinig sprongschoten! Dus mannen trainen op sprongschoten is een must!
Dit team heeft veel potentie, kan nog best een tandje bijzetten en zal vooral heel veel en zo hard mogelijk moeten trainen en dat Achilles kampioen gaat worden is terecht.
Succes met het bereiken van jullie doelen!

Komend weekend: 16  en 17 februari

Ondanks vakantie, sneeuw e.d. zijn er twee belangrijke wedstrijden voor komende zaterdag.
Heren 1 speelt op a.s. zaterdag  thuis om 19.30 uur de topper tegen CSV, waar eerder vet van werd verloren en op hetzelfde tijdstip spelen de heren-2 in Nijmegen tegen HaStu waar al twee keer van werd gewonnen, de laatste keer met groot verschil, dus dat wordt alle hens aan dek. Jammer van deze ongelukkige planning, maar het is niet anders.
De HJB1 kunnen in Arnhem weer het goede gevoel terughalen door a.s. zondag bij UDI eens flink uit te halen.

A.s. woensdagmiddag deel 3 van het schoolhandbaltoernooi in De Reehorst en deze week liggen er twee exemplaren van IKHANBAL in onze kantine met een artikel over HV Reehorst en ook enthousiaste verhalen over dameshandbal in het Oosten van Nederland. Zeer lezenswaardig en ook zeker leerzaam!