Samenvatting wedstrijden Reehorst week 5

Mannen Hoofdklasse A: Reehorst-Hercules-2

De Edenaren hebben voor een daverende verrassing gezorgd door koploper Hercules-2 uit Den Haag met 29-23 te verslaan. De wedstrijd in Den Haag  in november werd nog dramatisch verloren met 32-12.

Reehorst begon ijzersterk met doelpunten van Remco van Dijk 3x en Robbert van Oel en tussentijds nog een redding op een 7 meter van keeper Gerard Haalboom.
Daarna kam er meer evenwicht, maar Reehorst bleef steeds net aan de goede kant van de score. Van Oel 2x en Jos Boers vanaf de cirkel 7-5 en een droge knal van Paul Verhage 8-6. Remco van Dijk die de beste competitie tot dusver speelt in Edese dienst 9-7 en Jos Boers 10-7. Onrust in de laatste 4 minuten deden de voorsprong teniet met als gevolg een ruststand van 14-14 mede door een gemiste 7 meter van Jos Boers in het slotsignaal.

Direct na rust scoorde de Griekse aanwinst Nick Nickolaidis met een fraaie lob 15-14 en van Oel 16-14. De wedstrijd verliep om en om. Jos Boers 17-16 en Verhage 18-17, opnieuw van Dijk 19-18 en Nickolaidis 20-18 met een fantastisch schot in de kruising. Langzamerhand gingen de Edenaren erin geloven door Jos Boers 22-19 en opnieuw onze Griekse Held 23-19, waarna Paul Verhage met drie doelpunten en natuurlijk Remco van Dijk de slotstand op 29-23 bepaalden. Ondanks de overwinning staat Reehorst nog steeds op de tweede plaats van onder, doordat op dit moment alle teams van elkaar kunnen winnen, maar voor het eerst dit seizoen is er nog een kandidaat om te degraderen in zicht en dat is WWV uit Wervershoofd.

A.s. zaterdag speelt Reehorst in Apeldoorn tegen kampioenskandidaat Achilles.

Scores: Remco van Dijk en Paul Verhage 8x, Nick Nickolaidis, Robbert van Oel, Jos Boers, Rob Bosman 3x

Blauw-Wit – Heren-2 26-15

Heren 2 verloor kansloos van een krachtig, soms gevaarlijk spelend team uit Ruurlo. De tocht erheen was adembenemend mooi, maar de wedstrijd minder. Zes wissels waren niet voldoende om echt goed tegenspel te bieden. Yaniek van Montfort was de beste Edenaar en dat is echt een pluspunt en geeft te denken voor de overige 12 mannen.

HJA Reehorst- Apollo 22-16

Goede pot handbal. Reehorst had wat moeite met de nummer 2 van hun competitie, maar de tweede helft waren wij toch wat beter. Leuke aanvallen met o.m. acties van Remco, die helaas vrijstaand voor de keeper tegen hem aanschoot. Elian moet doen waar hij goed in is en vanaf de 10 meter omhoog komen en knallen. Nu eindigden een paar acties van hem op de cirkel.
Jeffrey was wee oke en de fraaie doelpunten van Sjoerd blijven altijd leuk om naar te kijken.

Achilles- Heren B jeugd (23-24)

Onze handbalverslaggeefster ter plaatse meldt een bloedstollend spannende wedstrijd, die Reehorst  wist te winnen. Door het onverwachte verlies van de nummer 1 UDI is Reehorst weer helemaal “back on Top” en staat nog slechts 2 punten achter met nog een wedstrijd in te halen. Come-on Boys, make me happy!!

Huissen-Reehorst (  12-16 winst voor dames Reehorst)

Goede winstpartij, want vorige week Huissens handbalbronnen, dat de weg omhoog was ingeslagen, maar dat hebben onze dames vakkundig onderbroken. Onze dames staan vast op een tweede plaats.

De C 2 speelde een aardige wedstrijd, heeft problemen met veel bewegen, maar zij maakten toch 9 doelpunten. De tegenstander 15 dus die pakken de 2 punten mee.

De C 1 wint ruim hun uitwedstrijd, prima en doorgaan zo.