Samenvatting wedstrijden Reehorst week 46

Heren 1e klasse afdeling – Reehorst-Minerva 38-23

De mannen van trainer/coach Marco Meijeringh doen er het beste aan de uitslag van de gewonnen wedstrijd van zaterdagavond snel te vergeten en zich vooral te concentreren op de komende twee belangrijke uitwedstrijden tegen Erica’76 in Dieren en de inhaalwedstrijd in en tegen Huissen. Immers het handballen in de eerste klasse afdeling doet af en toe pijn aan de ogen en de Edenaren,  waarvan de basis nog dicht tegen landelijk niveau aan hikt, dienen zo snel mogelijk weer uit deze afdeling te promoveren.

Reehorst startte met vlot aanvalsspel en kansen werden aan de lopende band gecreëerd. Daniel Laverman en Jos Boers wisten daar wel raad mee. Ondanks die kansen, werden de Edenaren slordig in de eindpassing en dan loop je zomaar de kans dat het team zich gaat aanpassen aan het zeer matige spel van Minerva en dat is ook meteen de grootste zorg voor coach Meijeringh. De laatste tien minuten van de eerste helft scoorden Tim Lumenta (3x) en Laverman (2x) en tilden de ruststand naar een redelijke marge van 16-10.

Het begin van de tweede helft denderde Reehorst over het armetierige Minerva heen, dat overigens pas een keer in deze competitie verloren had en kwamen vrijwel alle spelers tot scoren en dat Minerva uiteindelijk ook nog tot 23 doelpunten kwam mag de verdediging van de Edenaren zich aanrekenen.

Het lijkt erop dat de grootste tegenstander van Reehorst, de Edenaren zelf zijn, want met dit soort wedstrijden kan gemakzucht leiden tot onverwacht verlies, en je moet er niet aan denken dat er nog zo’n jaar in de eerste klasse afdeling volgt, dat zou rampzalig zijn voor het handballen in Ede.

Scores: Jos Boers en Remco van Dijk 8x : Tim Lumenta 7x: Daniel Laverman 6x: Mike vd Berg 4x: Erik van Setten 3x: Martijn de Wit 2x
 

Meisjes C:  FBC – Reehorst 11-17

De meiden C van HV Reehorst begonnen volgens “speciale verslaggeefster Lotte” ijzersterk met wapens als veel bewegen en een gelijke stand. Na een tijdje kwam Reehorst toch met 2 doelpunten achter te staan en toen ging er een knopje om bij de dames en zij zetten een tandje erbij.
Nog meer bewegen en de gaten induiken en natuurlijk de kansen benutten en zodoende liep Reehorst zelfs uit naar een 11-17 eindstand in een leuke wedstrijd.
Onze meiden dus prettig in het linkerrijtje en dus nog steeds naar boven kijken. Mooi toch?

Eerste verliespartij heren-2 bij Apollo 25-18

Reehorst begon de wedstrijd goed, kwam snel op voorsprong, maar moest voor rust toch teveel tegendoelpunten incasseren en misten zelf veel mogelijkheden/kansjes.
Na rust 3-4 doelpunten achter, waarna een prima inhaalrace begon en een achterstand van nog slechts een puntje (16-15). Op dat moment misten wij teveel kansen en werden wat doelpunten afgekeurd of omgezet in vrije worpen en dat weet je het wel in een uitwedstrijd, dan is er geen eer te behalen.
Jammer, volgende week thuis tegen ESCA proberen recht te zetten.
 

Twitter:

D-jeugd verliest met 2 doelpuntjes (8-10) na een goede wedstrijd. Mooi dat er nog tegenstanders zijn die gelijkwaardig zijn.
Dames senioren stellen teleur in Arnhem tegen ESCA en verliezen met 15-8.