Samenvatting wedstrijden Reehorst week 45

Dames senioren Reehorst-Grol-2

De ruime 26-15 overwinning kwam tot stand met optimistisch handbal, veel bewegen en snelle aanvallen die over meerdere schijven werd uitgevoerd en prima tot doelpunten werden omgezet.
De eerste helft toonden onze dames zich al iets beter, maar konden de Groenlose het nog wel belopen, maar de tweede helft lag het tempo van Reehorst simpel hoger.

Marit ten Holder schoot met scherp uit de tweede lijn, nam de 7 meters hard en droog en dan is er voor geen enkele keeper eer aan te behalen. Marleen van Zetten deed uitstekend werk aan de cirkel en wist ook de opdrachten van de coach goed uit te voeren door de gevaarlijkste speelster van de tegenstander  vrijwel uit te schakelen. Dat is een nauwkeurig werkje, want bij “mandekking” mag je geen overtreding maken, want dan lig je er al snel uit met 2 minutenstraf.
Reehorst is zeker ook als team aan het groeien, speelt gedisciplineerd, maakt niet veel echte overtredingen en dan is het zonder meer genieten. Langzamerhand wordt het dus tijd om enigszins naar boven te kijken en ook eens twee punten met een uitwedstrijd mee te nemen. ESCA is de volgende tegenstander dus dames…..

Heren B : Reehorst-Reflex (30-16)

De ruime overwinning was volkomen verdiend, Reflex kon alleen de eerste helft bijbenen.
Het leuke van deze wedstrijd was dat eigenlijk iedereen aan scoren toekwam. Zo zag ik goed uitgespeelde kansen vanuit de beide hoeken en zonder linkshanders is dat niet eenvoudig. Freek, Chris en ook de jarige Basje kwamen allen tot scoren. Aan de cirkel kwam het vele werk (bewegen) van Luc goed van pas en vooral in de tweede helft werd daarvan geprofiteerd.
Reehorst beschikt over een goede opbouwrij, waar Kerem, Jason, Lauren en Stefan zowel als team als individueel prima staaltjes van handbal lieten zien. Keeper Seray kreeg in de eerste helft wel wat ballen om de oren, van hun lange en sterke opbouwer, maar later in de wedstrijd had de Reehorst keeper goed het oog in.
Kortom leuke pot handbal, voor de trainer nog voldoende ruimte om spelers te verbeteren en dus optimisme voor de volgende wedstrijden.

Heren 1e klasse afdeling

Swift Arnhem-3 versus HV Reehorst 29-34 ( 12-14)

Trainer/coach Marco Meijeringh kan tevreden terugzien op de als “zeer lastig” gekenmerkte uitwedstrijd tegen de oudere en dus geroutineerde mannen van Swift Arnhem.
De eerste helft bleven de Edenaren steeds aan de goede kant van de score, maar onzorgvuldig afronden in de tweede helft voorkwam dat Reehorst de wedstrijd al in een vroegtijdig stadium op slot kon gooien. Dat duurde volgens de trainer iets te lang, waardoor de spanning toch tot het einde duurde.
Rechteropbouwer Daniel Laverman was ditmaal de grote uitblinker met acht doelpunten.
Komende zaterdagavond spelen de nog ongeslagen Edenaren in sporthal De Reehorst tegen Minerva uit Gaanderen en dan kunnen zij een serieuze gooi doen naar een hoge positie op de ranglijst. (aanvang 20.15 uur)

Twitter:  Ruim verlies maar wel met veel inzet gespeelde wedstrijden van de E en D jeugd in Huissen. Voor de D jeugd geldt dat zij wellicht te hoog zijn ingedeeld. Ik hoop dat het NHV in de winterstop tot actie overgaat en een nieuwe indeling gaat maken.