Samenvatting wedstrijden Reehorst week 43

Het mannenteam van HV Reehorst heeft in een levendige en spannende wedstrijd een puntje mee kunnen pakken uit Ulft.

De Edenaren begonnen rommelig, leden onnodig balverlies en kwamen terecht met 2-0 achter.
De volgende fase van Reehorst was echter ijzersterk en scores van Remco van Dijk (2x) , Daniël Laverman en Michael vd Berg, plus een gestopte strafworp van keeper Gerard Haalboom betekende 3-4.
De wedstrijd golfde op en neer en Reehorst had veel moeite om met de fysieke krachten smijtende tegenstander van het lijf te houden. Toch bleven de mannen van trainer Marco Meijeringh aan de goede kant van de score tot vlak voor rust (12-11 achter), maar aanvoerder Tim Lumenta scoorde nog net op tijd de gelijkmaker.
De tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste. UGHV wist zich geen raad met de uitstekend spelende Michael vd Berg, die voor rust al met 6 onderscheppingen, debet stond aan de score van Reehorst. Terwijl de coach van UGHV voortdurend met de scheidsrechters in de clinch lag en ook nog met spelers van Reehorst leken de Edenaren de wedstrijd naar zich toe te trekken (18-20), maar het venijn zat hem duidelijk in de staart. Een minuut  voor tijd kwamen de Ulftenaren voor de eerste keer in de tweede helft op voorsprong en leek het vrijwel uitgeputte Reehorst op de eerste nederlaag af te stevenen, maar aanvoerder Tim Lumenta maakte 20 seconden voor tijd met een onderhand schot de gelijkmaker, net als voor rust. De vraag of Reehorst een punt gewonnen, dan wel verloren had was na de wedstrijd onduidelijk, eigenlijk was iedereen wel een beetje tevreden en dat is mooi meegenomen.

Scores:
Remco van Dijk 6
Tim Lumenta en Jos Boers 4
Daniël Laverman en Michael vd Berg 3
Paul Verhage 2
Erik van Setten 1
 

Duiven-3 – HV Reehorst-2  ( 28-28)

Spannende wedstrijd gespeeld in de nieuwe tenues van JOBU caravans.
Ons tweede herenteam had net als een dag daarvoor bij het eerste een moeilijke wedstrijd, met veel wisselvalligheden.
Dan stonden wij weer voor, dan weer achter. In de tweede helft werd de wedstrijd steeds grimmiger. Ramon Tettero werd getorpordeerd, geen 7 meter en geen straf voor de tegenstander, wel voor Ramon, die kreeg 2 minuten. Ondanks een voorsprong van 3-4 doelpunten in de tweede helft konden wij niet echt doordrukken. Ook Dylan Mackaay kreeg te maken met een lompe actie van de tegenstander en hield er een dikke knie aan over en Maurice was ook al niet meer okselfris. Kortom, een overwinning was zeker verdiend geweest, jammer dat lompigheid door Duiven nog beloond werd met een puntje voor hun.
Wij zijn gelukkig niet meegegaan in dat gedoe en daarvoor prijs ik het team-2, alsmede de strijd die gestreden is.

Donderdag 31 oktober: HV Reehorst – Centauri aanvang 21.00 uur