Samenvatting wedstrijden 11 en 12 oktober

Zaterdag werd de eerste wedstrijd van dit weekend gespeeld door onze D2 kids. Volgens coach Simone werd het een prima overwinning voor de onzen, maar bij UDI liep een jongen die sneller liep dan het licht en de ballen er zonder veel moeite ingooide. De coach koos voor dubbele dekking en aangezien Reehorst wat beter was in de breedte was de overwinning van 8-10 toch wel verdiend. Een leuke wedstrijd met een goede scheidsrechter, dus iedereen blij?
 
Zondag 12 oktober 2014
HV Reehorst Jongens C – Udi96: 15-15
Wie zondag  onze jongens heeft zien spelen en dacht “ kat in het bakje ”  zal verbaasd zijn geweest dat een wedstrijd zo kan keren. Bij rust stond er iets van 10-4 op het bord en een eindstand van 15-15. Ook dat is handbal en zeker is dat tactische omschakelingen deze wedstrijd hebben beïnvloed, maar zeker ook de blessures van Thomas ( na een overtreding) en Martijn. Daardoor was de ploeg van de leg, dat had nog gecorrigeerd kunnen worden als wij twee keer recht voor de keeper, niet tot een goed schot konden komen. Jammer, maar de wedstrijd was de laatste minuten ongemeend boeiend.
 
Achilles-3   –   HV Reehorst Heren 1: 17-20
Grote opluchting na de wedstrijd bij de Edenaren.  Twee punten in de tas is niet verkeerd, voor een team dat dit seizoen voor handhaven in de eerste klasse gaat.Toch had het allemaal anders kunnen lopen. De auto van coach Arthur weigerde dienst, vervolgens naar het NS station Nijmegen en bellen naar Leo, haal mij op in Arnhem. Ramon startte zijn bolide, maar daar aangekomen, bleek dat de trein niet reed, niet alleen tussen Arnhem – Ede, maar helemaal niet. Goed , Ramon zet de turbo aan en spoed zich naar Nijmegen en uiteindelijk kwam het complete gezelschap in Apeldoorn.
De wedstrijd is aanvallend heel moeizaam, maar verdedigend uitstekend. Oussama speelt zijn eerste handbalwedstrijd in Nederland en een nieuwe linkshander dient zich aan. Na een kwartier wordt Sjoerd aan zijn schotvaardige linkerhand gepakt, een rode kaart en een 7 meter en Reehorst profiteert en gaat rusten met twee punten voorsprong. Na rust aan beide kanten chaotisch aanvalsspel, maar de verdediging blijft fier overeind met aan het hoofd Jeffrey, die alles onder controle houd. Dat Yaniek een bal vol in het gezicht kreeg en bloedend naar de kant moest kan zeker als onsportief spel worden gezien, maar de uitstekende scheidsrechter hield het voor een ongelukje.
Reehorst dus twee punten rijker, de volgende onderlinge wedstrijd is op zaterdag 25 oktober na de wedstrijd van de jeugd en de volgende wedstrijd wederom uit in Arnhem.

HV Reehorst Heren A jeugd:  Gazellen-Reehorst
Grote maar voorspelbare nederlaag. Moedig dat er toch jongens in het doel gaan staan en blij met de jongens van C en de coach die extra kilometers heeft gemaakt.
Overigens is er ook goed nieuws, want een keeper is onderweg zodra hij hersteld is van een blessure en ik zag vandaag de HJA van Unitas en die zijn voor ons te doen. Achilles is sterk en dat vereist een goede planning vwb opstellen van spelers.

HV Reehorst Meisjes C wint zeer ruim en onze dames recreanten wonnen halverwege deze week van Huissen