Samenvatting start competitie 2014-2015

Handbal combinatie Reehorst en Centauri smaakt naar meer:

weekend 5 oktober

 

In juni dit jaar werden de eerste gesprekken gevoerd tussen de besturen van Reehorst en studentenclub Centauri uit Wageningen, met als doel het instand houden van een damesteam in de reguliere competitie van het NHV. Daar was alle reden toe, want het ledenaantal bij de dames senioren van HV Reehorst dreigde door de ondergrens te zakken.

Die gesprekken werden eind augustus positief afgesloten en beide verenigingen gingen aan de slag met als resultaat dat de Edese dames op steun kunnen rekenen van de Wageningsen, die alleen maar trainen en dus niet in competitieverband uitkomen.

Deze samenwerking leverde nog veel meer op, want door deze contacten kwamen de Edenaren in gesprek met student Tillmann Scheider (20) en hij nam het op zich  om de dames te trainen. Scheider speelde zijn leven lang bij een Berlijnse handbalclub en maakte meteen een uitstekende indruk.

 

Reehorst Dames 1-Grol (19-8)

Fris en fruitig was de start van het handbalseizoen, want na zes aanvallen van de Edese dames stond het al 5-0, door o.a. Kim en Lotte Nihof, Demi Janssen en de Wageningse studente Nadieh Tubben. Martit ten Holder (2x) schoot van afstand en zodoende werd een ruststand bereikt van 11-5.

De Wageningse Lara schoot meteen na rust de 12-6 binnen, waarna Reehorst met veel goede aanvallen, waarbij men elkaar toch opvallend gemakkelijk vond , de score rustig uitbouwde, waarbij Demi Janssen (4x) en Sanne Hendriks (2) zich van hun beste kant lieten zien.

Een geslaagd debuut dus voor de Ede/Wageningen combinatie dat zich gelukkig kan prijzen met Ben Nihof en Tillmann Scheider als technisch duo, die het jammer vonden dat de volgende wedstrijd pas op zaterdag 8 november is, wel in de eigen Reehorst hal.

 

zondag 6 oktober vanaf 11.00 uur:

 

Reehorst D2-Quintus (9-14)

Onze D 2 jeugd en tegenstander Quintus maakten er een leuke wedstrijd van met veel doelpunten. Quintus had iets meer kracht en won verdiend.

Leuk dat Justin voor het eerst meedeed en meteen al zo actief was!

 

Reehorst D1-Minerva (23-5)

Flinke overwinning voor D1 met heel veel goede acties. Vrijwel alle spelers kwamen tot scoren of (bijna) en schijn en passeerbewegingen werden prima uitgevoerd. Ik heb fraaie breaks gezien en goed keeperswerk, kortom Reehorst kan een goede competitie spelen, wel blijven trainen en dat doe je met z’n allen.

 

Reehorst Meisjes C-AAC (26-6)

De Reehorst meiden kampen met wat malheur, want met 2-3 geblesseerden en een met buikpijn, dan is het toch knap dat jullie zo goed speelden. De doelpunten vlogen er links en rechts in en met een keepster als Rachel aan het hoofd van de verdediging kun je veel wedstrijden tot een goed einde brengen. Noa kreeg mooie kansen op de cirkel, nu effe doorzetten en dan ga je geheid doelpunten brengen. Reehorst won zeer ruim en zeer verdiend.
 

Reehorst Heren A-Huissen (22-27)

Toch wel de topper van de dag, want het is lang geleden dat Reehorst met een heren A jeugd team speelde.

Met sportieve medewerking van Huissen ( Jeffrey mocht keepen) werd het een pittige wedstrijd, waarbij onze jongens prima meegingen in het spel.

Een flink tempo, veel acties en schoten brachten heel wat O’s en A’s op de goed bezette tribune teweeg.

En laten wij eerlijk zijn, Huissen is gewoon wat verder dan Reehorst, maar ik vond het heel knap hoe wij de strijd aangingen en tot het eind de stand binnen de perken hielden.

De trainer kan hiermee verder, want de basis van Reehorst is toch snelle aanvallen, aanspelen van hoeken en cirkel en als die regelmatig scoren, kan onze opbouwrij met Stefan-Laurens-Kerem en Jason prima doorkomen. Ik heb schitterende doelpunten gezien, jullie sparen je niet en gaven vol gas. Het is niet erg om in de aanval ook af en toe “rust “ in te brengen en het balletje rond te spelen, want jullie krijgen nog heel wat voor de kiezen deze competitie, maar een uitdaging wordt het zeker. Na dit seizoen en zeker met een trainer en coach als Tillmann en Carla zijn jullie stuk voor stuk betere spelers, ongeacht de uitslagen!

 

Reflex-Reehorst Jongens C (12-18)

Jongens C winnen uit in Varsseveld.