Samenvatting 8 en 9 november 2014

 Eerste winst Heren A jeugd! 
 
Zaterdagavond
De mannen van HV Reehorst hebben hun eerste wedstrijd in de eigen Reehorsthal met een fraaie overwinning kunnen afsluiten.
De Edenaren spelen dit seizoen in een overgangsmodus, kan het handballen in Ede overleven en zoja met welke spelers.
Zo meldde  Oussama Darhouli zich in de zomer bij de heren, hij speelde 10 jaar geleden voor het laatst in Tunesie en slechts een paar weken geleden liet  Jeroen Schoonewille uit Wateringen zich naar Reehorst overschrijven. Dit gevoegd met een aantal spelers uit het tweede team van HV Reehorst en die moeten  het dan gaan maken dit seizoen. Deze week nog meldde Jos Boers zich alsnog   ( werkzaam in Azerbeidjan) en Gerard Haalboom schoot de selectie van coach Arthur Matosjan te hulp, omdat de jeugdige keeper, Jeffrey Berendsen, met een blessure kampte.
Gelukkig bleef iedereen rustig in deze hectische periode, trainde zo goed als mogelijk en wonnen een paar weken geleden hun eerste wedstrijd.
Minerva  beschikt over een paar goede handballers, maar Reehorst opende op rechts met doelpunten van beide linkshanders  Sjoerd Venendaal en Jeroen Schoonewille. Even ging de wedstrijd gelijk op,  maar Reehorst gaf vol gas en met doelpunten van Yaniek van Montfort en Eric van Setten liep de score regelmatig op. De goed spelende van Montfort trok steeds de aandacht en de beide linkshanders konden profiteren. Ruststand 14-7
Na rust leek Reehorst snel door te drukken door van Montfort, Venendaal en Jos Boers. Minerva versaagde echter niet en liet zich niet wegspelen. Man of the Match, Jeroen Schoonewille schoot met scherp en is zeker een belangrijke aanwinst voor de Edenaren en de jeugdige cirkelspeler Sytse Kamminga pakte toch een doelpunt mee als beloning voor heel hard werken.
Reehorst na twee wedstrijden nog ongeslagen en volgende week zaterdag spelen de Edenaren in Huissen en die staan met 8 punten uit vier gespeelde wedstrijden op kampioenskoers.
Dames 1 laat langs Groesbeek-2 (16-12)
Het combinatieteam van HV Reehorst/Centauri  heeft ook zijn tweede wedstrijd gewonnen. Ook dit team kan alleen blijven spelen, met behulp van de Wageningse studentes. De wedstrijd ging steeds gelijk op, maar zo’n tien minuten voor het eindsignaal sloegen de Edesen een gaatje, dat door Groesbeek niet meer gedicht kon worden.
 
Zondag 9 november
Helaas ging de wedstrijd van de D2 jeugd tegen Blauw-Wit niet door wegens te veel blessures of was de reis gewoon te ver??Eigenlijk moet deze wedstrijd gewoon in Ede worden overgespeeld op kosten van de tegenstander.
Walkover meisjes C
Niet eenvoudig heel veel te vertellen over deze “wedstrijd”  onze meiden scoorden 18 x en de FBC slechts eentje. Veel bewegen, instarten zonder bal  op tijd afronden waren de ingrediënten van deze wedstrijd. Veel kansen gecreëerd en een prima keepster waren meer dan voldoende.
Jongens C: HV Reehorst-Duiven  30-19
Leuke wedstrijd met veel scores. Reehorst is weer compleet, nu Thomas weer aansluit. Het leuke van deze wedstrijd is dat alle spelers van Reehorst tot scoren kwamen. Mooie combinaties en goed cirkelwerk en niet te vergeten de beide hoekspelers, die speelden een prima wedstrijd.
Volgende week naar Achilles op zondagmorgen, dus vroeg naar bed…..

Lichtenvoorde  is een heel eind rijden (ook weer terug) en dan is het heel prettig dat beide punten mee naar huis werden genomen door Heren A.  14-26 was de uitslag met dank aan Jeffrey en tegenstander ERIX.de plaats is gewonnen door de D1, in en tegen Huissen wonnen ze met 8 – 15.