Samenvatting 7 en 8 maart 2015

Zaterdagavond:
Dames senioren: Reehorst-VIOS: 29-8
De Edese/Wageningse combinatie weet wat er op het spel staat als zij op zondag 29 maart in Duiven tegen de nummer een van de competitie Loo spelen om het kampioenschap. De score liep regelmatig op en Reehorst kwam geen moment in de problemen.

Heren senioren: Reehorst-Erica’76 : 34-23
De Edese handbalformatie speelde in de beginfase prima handbal en zij kwamen via 6-0 en 11-2 op een ruime voorsprong. Evenals vorige week blonken Michael vd Berg, Sjoerd Venendaal en Yaniek van Montfort uit en met een linkshandige schutter als Jeroen Schoonewille  zit het dan wel goed, ondanks problemen met zijn schouder.
Na de nodige wissels zakte het tempo wat in, maar op een goed moment gaat de turbo weer aan en dan is het voor een zwak Erica happen naar lucht. Verrassend dat Swift Arnhem-3 wint van HaStu-2 waardoor Huissen toch weer de grote favoriet is voor het kampioenschap. Indien Reehorst de komende weken zijn wedstrijden blijft winnen is een tweede of derde plek de troostprijs, meer ook niet.

Zondag:
D1 kampioen !!!
Reehorst D1 is met overmacht kampioen geworden. Voor een aantal jongens van dit team was dit de tweede titel binnen een paar dagen, want zij werden met De Calluna schoolhandbalkampioen van Ede! De ruime overwinning op Loo was dik verdiend met goed spel en alle kids kwamen wel toe aan kansen en doelpunten.

Heren junioren A: Reehorst-PK/Unitas : 21-31
Met Wouter wederom in het doel (eerste helft) vlogen de boys links en rechts door de hal. Soms met prima aanvallen, soms ineens wat minder.
De score bleef binnen de perken want via 5-8 en 9-15 wer het in de tweede helft nog even 14-16, zeker niet verkeerd. Met name Luc Lourens werd vaak gezocht en gevonden hij scoorde 9 x. Ondanks moedig keepen van Jason in de tweede helft werd het toch een 21-31 uitslag.

Jongens C: Reehorst-UGHV: 25-18
Bijzonder leuke wedstrijd om te zien, met prachtige doelpunten, zeker ook van UGHV, die eerst niet wilde geloven dat Stefan nog een C speler is.
Het publiek mocht zich in de eerste minuut al vergapen aan een fraaie ingestudeerde aanval Van Reehorst met de goede afronding. Erem was natuurlijk altijd al cirkelspelers, maar als linkeropbouwer moet hij vol aan de bak. Zijn instarten levert steeds gevaar op, waardoor jongens als David en Daan kunnen profiteren. De hoeken waren heel actief en natuurlijk waren de schoten uit de tweede lijn meestal onhoudbaar. Zeker ook waardering voor UGHV, dat in de opbouw een jongen heeft staan met een loepzuiver schot, meestal links laag.

Meisjes C: Pacelli-Reehorst: 14:27
De meisjes C kwamen direct goed uit de startblokken en namen een 0:5 voorsprong, hierdoor kon er lekker doorgewisseld worden. Halverwege de 2de helft liep het allemaal even wat stroever en viel keepster Rachel met een rugblessure uit. Lamyae ging in de goal staan en de andere meiden rechten hun rug, vanaf dat moment werden nog maar 3 tegen doelpunten weggegeven en werden er 12 doelpunten gemaakt. Een terechte overwinning in een leuke wedstrijd waarin iedereen aan bod kwam.