Samenvatting 29 en 30 november 2014

Zaterdag 29 november

De dames van HV Reehorst  wonnen zeer ruim van het tweede team van UGHV (29-13) en de mannen zegevierden in een sportieve wedstrijd over Erix uit Lichtenvoorden.

De meisjes C hadden niet genoeg puf en doorzettingsvermogen meegenomen voor de uitwedstrijd bij de nummer 3 Angeren. Ze liepen de hele wedstrijd achter de feiten aan en verloren 14-12. Komend weekend kom de nummer 1 op bezoek, een snelle kans om het beter te doen.
 

Heren Reehorst-Erix : 32-24
De Edese handballers werken aan een uitermate merkwaardig seizoen. Een aantal maanden geleden nog leek het team met veel moeite bijeen gebracht nog volop in de problemen, maar gaandeweg het seizoen kwam er onverwacht versterking, waardoor coach Matosjan zelfs keuzes kan maken. Een paar weken geleden debuteerde  de linkshandige opbouwer Jeroen Schoonewille, en deze week was daar zomaar Paul Pintus, die al eerder kortelings actief was voor HV Reehorst.

Reehorst startte de wedstrijd met veel jeugdige spelers, zoals Yaniek van Montfort en Dylan Mackaay die samen met Schoonewille de opbouw verzorgden en dan nog het linkshandige talent Sjoerd Venendaal.   Mackaay en Schoonewille kunnen in deze competitie uitgroeien tot gevaarlijke schutters, omdat beide mannen gezegend zijn met harde en doeltreffende acties en als zij het niet doen dan staat de uitstekende bezetting van de hoeken, garant voor fraaie doelpunten, zoals Ramon Tettero en Venendaal zaterdagavond demonstreerden.

Over routine in de ploeg hoeft coach Matosjan zich geen zorgen te maken, want Arno Saarloos schoot vlak voor rust met vier doelpunten Reehorst over het dode punt heen en direct na rust deed Schoonewille nog een extra duit in het zakje met drie treffers en de wedstrijd was toen eigenlijk al beslist.

Reehorst kan dus rustig naar boven blijven kijken in de eerste klasse en kan zomaar voor een sensatie zorgen als de teamspirit en met name de verdediging nog wat aansterken.

Doelpunten: Dylan Mackaay, Jeroen Schoonewille en Arno Saarloos 6 x, Yaniek van Montfort 4x, Sjoerd Venendaal 3x, Wouter Paus en Ramon Tettero 2x, Erik van Setten, Oussama Darhouli en Martijn de Wit 1x

Zondag 30 november

Het startschot werd gegeven voor de D1 tegen UDI en binnen 5 minuten stond er een 5-1 voorsprong op het scorebord. Door goed samenspel werd dit uitgebouwd tot een klinkende 19-4 overwinning. Opvallend waren de oogluikend door de scheidsrechter toegestane komische “vrij” worstelpartijen om de bal…..

De jongens C speelden een leuke open wedstrijd tegen Reflex en het bleef lang spannend, 10 min voor tijd nog maar 2 doelpunten in het voordeel van Reehorst, aan het eind toch een hele duidelijke 33-22 overwinning.