Samenvatting 28 feb en 1 maart

Zaterdagavond in sporthal De Reehorst betekende spanning, uitstekend handbal en vooral heel veel plezier voor het vele publiek en de eigen aanhang.

Dames senioren:  Reehorst-Gazellen-2: 26-14
Het vrouwenteam van Reehorst speelt iedere week weer verrassender en vooral met enorm veel plezier. Het team dat begin dit seizoen ternauwernood aan de ondergang ontsnapte werkt sinds die tijd  nauw samen met de studentes van de Universiteit Wageningen. Dat resulteerde zaterdagavond in een prima gespeelde wedstrijd, gecoacht door Bennekommer Ben Nihof en trainer Tillmann Scheider uit Berlijn en studerend in Wageningen.

Lotte Nihof brak meteen de wedstrijd open met twee gave treffers en vanaf dat moment was Reehorst bovenliggende partij. Marit ten Holder knalde erop los en de pas bij Reehorst spelende Anika Holtrop blijkt een aanwinst. Maar een team dat eigenlijk uit twee verschillende delen bestaat moet ook een spelverdeler hebben, die de boel aan de praat krijgt en in die rol was Sanne Hendriks uitblinkster, getuige het fraaie doelpunt vanaf de cirkel van Ilse Peereboom op aangeven van Hendriks.
Na een ruststand van 16-8 was de koek nog lang niet op, want Demi Janssen vestigde de aandacht op zich met vier doelpunten en de Edesen speelden eigenlijk de hele tweede helft een gewonnen wedstrijd tegen de nummer 3 van de ranglijst.  Zij kunnende volgende week zaterdagavond een vervolg geven aan de race om het kampioenschap dat waarschijnlijk op 29 maart beslist gaat worden als er tegen de nummer 1 (Loo) gespeeld gaat worden.

Mannen: HV Reehorst-Huissen: 22-20

Het vele publiek werd direct na de vrouwenwedstrijd getrakteerd op een prima wedstrijd, waarbij kampioenskandidaat Huissen bij winst de vlag alvast tevoorschijn kon halen. Helaas voor hen, stuitten de Huissenaren op een super gemotiveerd Reehorst, dat zaterdagavond zijn beste wedstrijd van het seizoen zou spelen.
Onder leiding van een uitstekende spelende Michael vd Berg, was het begin van de wedstrijd nog stroef (1-3), maar daarna gingen de Edenaren helemaal los. Frustrerend voor Huissen was het fantastische optreden van de jeugdige Reehorst keeper Jeffrey Berendsen, die alles stopte wat maar enigszins mogelijk was. In het tweede deel van de eerste helft snelden de mannen van coach Arthur Matosjan naar vijf doelpunten voorsprong, waarbij het oogstrelende doelpunt van v.d. Berg een golf van enthousiasme op de tribunes teweeg bracht. Hij slaagde erin een bal die een meter boven de cirkel zweefde, zelf ook los van de grond komend, op te pikken en alsnog in het doel te werken.
In de tweede helft bleek overmoed zijn tol te eisen, want teveel spelers schoten op het doel, zonder tot scoren te komen, gevoegd bij twee keer een tijdstraf van twee minuten, en in no-time stond het 17-17.
Huissen zette aan voor een stevig slotoffensief, maar Reehorst wist zich tijdig te herstellen. Yaniek van Montfort miste eerst een geweldige kans, maar even later scoorde hij de bevrijdende 21-20. Van Montfort vormde zaterdagavond samen met een uitblinkende Jeroen Schoonewille en Arno Saarloos het hart van de aanval, waardoor o.a. linkshander Sjoerd Venendaal met fraaie doelpunten uit de rechterhoek kon exelleren.
Jammer voor Reehorst is dat zij zelf geen kampioen meer kunnen worden, want zo speelden zij wel afgelopen zaterdagavond in Sporthal De Reehorst.
Meisjes C: Reehorst-Quintus: 22-6
Als de tegenstander niet in staat is voldoende weerwerk te leveren, dan zit er niets anders op dan zelf de mouwen helemaal op te stropen en dat deden de “ meiden van coach Paul “ op prima wijze. Steeds weer probeerden zij wisseltjes uit, de cirkel te bereiken en vooral vanuit de diepte in te starten. Daarom konden de vele toeschouwers toch genieten van deze eenzijdige wedstrijd.
 
D2: Reehorst-Swift 5-9
Het grote verschil in lengte en breedte van onze D2 t.o.v. Swift was voor Reehorst aanleiding om er eens flink tegenaan te gaan. Bij iedere schotdreiging van de veel sterkere tegenstander vlogen onze d’tjes naar voren en stoorden als de brandweer. Natuurlijk is scoren tegen deze gasten niet eenvoudig, maar gaande wedstrijd deden jullie dat steeds beter. Kortom, jullie vele supporters hebben de handen stuk geklapt, voor jullie voorbeeldige inzet en dat was een prima opwarmer voor de twee wedstrijden, die daarna werden gespeeld en die waren ook helemaal TOP!
Zondag 1 maart (  D-1 van Reehorst is bijna kampioen !!)
D jeugd: Duiven-Reehorst : 7-13
Reehorst speelde een prima wedstrijd in Duiven, met name de verdediging functioneerde prima.
Komend weekend kan het Rode Reehorst Legioen zich opmaken voor de kampioenswedstrijd in de eigen hal aanvang 11.00 uur. Toeters en bellen zijn toegestaan.
Heren A jeugd: E & O –  Reehorst: 36-24
Met dank aan Wouter die keepte en speelde, was dit de laatste verre uitwedstrijd van onze heren A jeugd. Komend weekend staat er een mooie affiche op het programma, nml de jongens uit Rolde ( Groningen)