Samenvatting 21 maart 2015

Handbalteams Reehorst blaken van zelfvertrouwen
 
Reehorst-HaStu-2 :  30-26
De mannen van HV Reehorst zijn aan een opmerkelijk sterke periode bezig. Sinds de overwinning op kampioenskandidaat Huissen eind februari werden alle wedstrijden gewonnen, lijkt het spelplezier ongekend en wordt er zelfs al naar het nieuwe seizoen gekeken.
De Nijmeegse Studenten, ( HaStu) hoog genoteerd op de tweede plaats, waren tot zaterdagavond nog kandidaat voor de eerste plaats en traden aan met een paar boomlange opbouwers, die ook nog eens heel hard konden schieten. De Edenaren stelden daar een 5:1 verdediging tegenover en dwongen hun tegenstanders steeds naar oplossingen te zoeken, die welgevallig waren, want het middenblok van Reehorst stak goed in elkaar en was bereid voor iedere meter te knokken. En kwam er al een schot doorheen, dan stond daar een uitstekend keepende Jeffrey Berendsen, die zaterdagavond meer dan eens de handen op elkaar kreeg van het talrijke publiek. Zo stopte hij drie strafworpen en die kansen worden normaliter gemakkelijk gemaakt.
Het duel was spannend, passioneel en hectisch en toch ook weer heel sportief ondanks de vele tijdstraffen en gele kaarten, die de goed leidende scheidsrechter links en rechts uitdeelde. Smaakmakers bij Reehorst waren linkshander Jeroen Schoonewille, die  toch weer een stuk of tien doelpunten maakte en zeker ook de  “incredible” Mike vd Berg, bijkans ongrijpbaar, nauwelijks te sturen en formidabele doelpunten producerend, de toeschouwers keken hun ogen uit.
Door dit resultaat is Huissen kampioen en kunnen de Edenaren de laatste twee wedstrijden van deze competitie, die vooral ging om te overleven, winnend afsluiten, zeker als zij spelen zoals de laatste vier wedstrijden, die 8 punten opleverden.  Misschien zit er nog een tweede plaats in.

Reehorst-HaStu-3 : 23-13
De Edese formatie van coach Ben Nihof en trainer Tillmann Scheider heeft gedaan wat verwacht werd, namelijk gewoon de punten pakken en daarna voorbereidingen treffen voor de strijd om de eerste plaats, die volgende week zondag in de fraaie sporthal Triominos in Duiven (11.55 uur) wordt gespeeld.
Reehorst begon wel scherp aan de wedstrijd (3-1), maar maakte daarna toch de fout om de bal teveel richting cirkel te willen brengen. De kracht van dit team ligt juist in een snelle balhandeling, daarna met wissels of een tegen een situatie tot scoren te komen. Wil Reehorst volgend weekend echt kans maken op de overwinning, dan moet er dus uit een ander vaatje getapt worden. Een kwestie van deze week nog eens goed met elkaar trainen. Een van de uitblinksters gisteren was de jarige Marit ten Holder (18), die met ware kanonskogels de verdediging van de Nijmeegsen teisterde en Lotte Nihof, die met prima schijn/passeerbewegingen regelmatig tot scoren kwam.

Dames C:
​Huissen-Reehorst : 14-6

De dames C hadden vandaag geen antwoord op de offensieve dekking van kampioen Huissen. Er wordt te weinig bewogen en dat leverde vaak balverlies op waaruit Huissen kon scoren. Uiteindelijk werd het 14:6 voor Huissen.

D-jeugd:Reehorst-OBW: 16-1
Jullie speelden als echte kampioenen, leuk afwisselend en mooie doelpunten. Ik meen dat alle boys en girls tot scoren zijn gekomen, behalve keeper Niels, want die stond zijn mannetje in het doel en gaf helemaal niets weg. Goed gespeeld het wordt de hoogste tijd voor betere tegenstanders.