Samenvatting 13 en 14 december 2014

Het was echt een TOP weekend voor de handballiefhebbers, die dit weekend uit alle hoeken en gaten naar De Reehorst waren gekomen en op zondag naar De Peppel.
Wat ik in ieder geval kwijt wil is de voortreffelijke leiding van deze wedstrijden, een groot compliment!

Zaterdag:
Reehorst D1-Achilles: 12-12
De nummer 1 tegen nummer 2 mooier kon het niet in een sfeervolle ambiance en de toeschouwers kregen waar voor hun geld. Beide teams beschikten over geweldige keeper(ster) en die bepaalden eigenlijk de eindstand, maar voor het zover was enz enz. De Reehorst kids gingen niet goed van start en dat kan best eens met de spanning te maken hebben. Achilles scoorde meteen een paar keer en Reehorst kwam pas later in de eerste helft tot scoren. Daarna ging het lang gelijk op tot even na rust, toen Achilles ineens versnelde en er een paar ballen inknalden, die Niels alleen maar voorbij hoorde suizen. Er zijn nog 3 minuten en 20 seconden te spelen en Reehorst staat met 8-12 achter, normaal ga je dan de bietenbrug op, echter Reehorst explodeerde en wat hiervoor niet lukte gebeurde toen wel, in 3 minuten tijd staat het 12-12. Nog slechts  20 seconden te spelen en Reehorst kwam oog in oog te staan met de keepster van Achilles, die opnieuw redde, zij gooide de bal meteen in de break een stevige overtreding van Reehorst en het koppel besluit terecht tot een 7 meter in het eindsignaal.  Niels staat oog in oog met de boomlange schutster van Achilles en iedereen verwacht een kanonskogel in de kruising, maar zij kiest voor een laag gericht schot en Niels pakt die bal en de wedstrijd is meteen afgelopen. Feest na afloop en de inmiddels bommetje volle sporthal applaudiseerde terecht voor beide teams die alles uit de kast hebben gehaald!

Reehorst Dames 1-Loo :  16-17 of 17-17?
Deze wedstrijd ging ook om de eerste plek en ook hier veel publiek. Deze kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld, met goed handbal en ook hier prima keeperswerk. Reehorst stond in de eerste helft licht op voorsprong, maar gaandeweg de tweede helft kwam het team in de problemen. Slechts een wisselspeler  is eigenlijk in zo’n topper te weinig en dat geeft ook meteen de makke aan van dit team. Tegen het eind werd het nog hectisch en de vraag of het nu 16-17 of 17-17 was is toch een beetje zuur, want op de NHV site staat 16-17 verlies of????

Reehorst-UDI’96 :  heren 1e klasse Oost; 22-19
Sportieve wedstrijd en Reehorst is nog in de race voor de top 3. Volgende week wacht OBW en dat kan wel eens een harde dobber worden, dus bereidt jullie goed voor deze week!

Zondag in de Peppel:
Het handbalfeest leek dit weekend maar niet tot een eind te komen. In een door Reehorst goed gespeelde wedstrijd wonnen de meisjes C overtuigend van Gazellen met 23-7. Ik heb goed samenspel gezien tussen de 3 opbouwers en dito kansen zien benutten en eigenlijk kwamen alle spelers wel tot scoren of in die positie. Goed herstel na de sof van vorige week!

Jongens C- Borhave : 39-23
Borhave trachtte Reehorst te ontregelen door Robin mandekking te geven, maar de andere boys namen dat na wat gewenning probleemloos over. Reehorst knalde uit alle rangen en  standen op het doe van Borhavel, waar zeker een dappere keeper stond,  Aanvallend  was Borhave soms zeer verrassend en zeker bewegelijker dan de onzen, maar uiteindelijk was het fysieke overwicht te groot en bezweken zij onder een bombardement van schoten. Alle spelers  kwamen tot scoren en ook Roy kon in het doel vol aan de bak!

Reehorst-E & O ( HJA)  9-13 eindstand : 14-28
Eigenlijk net wat te pittig als je het hebt over fysieke omstandigheden. Bij de Emmenaren trainen een paar jongens 7 x in de week ( waarvan 2 krachttraining)  en spelen zij al mee in de tweede divisie en andere boys “slechts 3-4 keer” .
De ruststand was zeer verdienstelijk 9-13, maar daarna komt dan toch de man met de hamer en loopt de score op. Toch kun je nog veel van deze wedstrijden leren en heb ik heel fraaie acties en doelpunten gezien. Dank aan keeper Jeffrey, die zijn doel met elan verdedigde!
Volgende week de laatste speeldag van 2014, de competitie verloopt prima, dus nog effe doorzetten.

Outlook!
NB!
Op maandag 29 december van 19.00-21.00 uur getraind in cliniq vorm ! Om 19:00 uur voor de D en C jeugd, vanaf 20:00 voor de Dames, Heren A en Heren senioren !

Op vrijdag 2 januari het overbekende supersonische OLIEBOLLENTOERNOOI met aansluitende feestavond, dus volg de site!