Samenvatting 12 april 2015

Reehorst teams blijven “on top “ in laatste handbalweekend

Zaterdagavond: 11 april 2015
D 2 Reehorst-Achilles : 9-19
Ons gemengde D2 team moest opboksen tegen een compleet jongens team en dat betekende handen uit de mouwen. Reehorst kwam snel op een 2-1 voorsprong, maar daarna toonden de tegenstanders hun kracht en snelheid en scoorden een paar keer achter elkaar. Wij waren wel bereid om voor iedere meter te knokken en dat de hele wedstrijd lang. Hierdoor bleef de score toch beperkt tot 19 tegendoelpunten.

Dames senioren:  Reehorst – OBW4 : 25-13
Flinke uitslag in een duel dat gelukkig toch nog doorgang kon vinden. Reehorst sloot het goede seizoen prima af en als dank voor de vele inspanningen, meedenken,trainen en coachen werd het team in de bloemen (Tulpen uit….)  gezet. Dank aan de trainers Tillmann en Oriol en coach Ben. Onze dames kunnen zich richten op de beker en nog een aantal toernooien en oefenwedstrijden. De eerste overschrijvingen naar onze vereniging zijn binnen, dus jullie kunnen met opgeheven hoofden kijken naar het nieuwe seizoen, mogelijk in de tweede klasse afdeling.

Heren senioren eerste klasse afdeling:
Reehorst-OBW: 29-15
De Edese mannen van HV Reehorst wilden de competitie niet als een nachtkaars uit laten en knalden letterlijk uit de startblokken. Zeer fraaie doelpunten van uitblinker Paul Pintus en Yaniek van Montfort spraken tot de verbeelding en vooral het offensieve verdedigen was een lust voor het oog.
OBW,  dat eerder deze competitie Reehorst een nederlaag toebracht met gevolgen kwam niet echt in het stuk voor en moest vooral in het laatste deel van de wedstrijd afzien. Met een gedeelde derde/ vierde plaats in de competitie en slechts vier punten achter kampioen Huissen was een titel dit seizoen wel degelijk haalbaar, maar het geloof daarin ontbrak en wat blessures deden de rest. Verder is veel samen trainen een must en dat was niet altijd op het juiste niveau.
Reehorst gaat zich voorbereiden op de bekercompetitie, die in de maand mei aanvangt. Trainer/coach Arthur Matosjan heeft het bestuur en spelers medegedeeld dat zij moeten uitkijken naar een nieuwe coach . Voor het volgend seizoen heeft de Edese handbalclub al een kandidaattrainer in zicht voor de core stability en conditie en voor de donderdagtraining is de club nog zoekende, hoewel er al oplossingen zijn bedacht in het geval dat dit niets oplevert. 
 
Zondagochtend 11.00 uur: Kampioen D1 begint de wedstrijd tegen AAC 1899:
Uitslag 20-6
18 wedstrijden en 36 punten
316 doelpunten voor en 102 tegen!
Volkomen terechte kampioen en zo speelden jullie vandaag ook. Snel, technisch en verrassend met fraaie en ook heel goed uitgespeelde aanvallen, iedereen deed mee!  Als jullie bij elkaar blijven bij de C jeugd en vooral blijven trainen, staat het herenteam voor de toekomst al vast! Ik heb genoten en dat zeg ik ook namens al die ouders en aanverwanten die jullie dit jaar fantastisch hebben gesteund. Op naar nieuwe uitdagingen!

Meisjes C:
Reehorst-Swift Arnhem: 31-24
Ik heb vandaag jullie beste wedstrijd van dit seizoen gezien. Wat een doelpunten! Swift hanteerde een offensieve verdediging en Reehorst wat meer defensief wel met uitstappen. Swift toonde zich een prima tegenstander met veel acties, lichaamsschijnbeweging, passeren en dat allemaal op de vierkante meter. Voor onze keepster Rachel zeker een intensieve wedstrijd, maar zij heeft zich geweldig geweerd. Aanvallend konden onze dames rekenen op de kanonskogels van Lisanne en Lotte en de bewegelijkheid van Lamyae. Hierdoor konden alle overige speelsters ruim profiteren zoals linkshander Mandy en ik zag ook Robin een paar keer vol uithalen. Leuk dat een van de nieuwe speelsters, ik meen Ilse scoorde door gewoon laag over de vloer in te schieten.
Ook voor dit team geldt dat bij elkaar blijven en vooral veel trainingsuren maken een goede voorbereiding zijn voor een uitdagend seizoen 2015-2016. Jullie kunnen rekenen op een enthousiast publiek en vanuit het MT techniek op een zo goed mogelijke begeleiding.