Ruime overwinning voor handballers Reehorst, verlies vrouwenteam

Het mannenteam voldeed ruimschoots aan de verwachtingen en won overtuigend van studentenploeg Cabezota 33-23, de vrouwen verloren vooral van zichzelf en van UDI met 16-14.

Reehorst-Cabezota  (regionale klasse)

Vijf weken geleden speelden de Edenaren hun laatste wedstrijd (Cometas), zagen zij twee wedstrijden wegens het slechte weer afgelast, maar gelukkig was daar zaterdagavond in sporthal De Reehorst niets van te merken.

Reehorst opende ijzersterk met prachtige aanvallen en doelpunten van aanvoerder Robbert van Oel en de in bloedvorm verkerende Jeff de Quay. Ook het spel t.a.v. de cirkelspelers zag er prima uit, waarbij Tim Lumenta zich kon onderscheiden.  Van Oel en de Quay bleven de keeper van Cabezota onder vuur nemen, wat pas gestopt werd toen beide Reehorst toppers op de wisselbank plaats mochten nemen, maar toen nam Korneel van ’t Land de zaakjes in handen en die wist met de kansen ook wel raad. Jos Boers en Josha Sietsma bepaalden de ruststand op 16-13.

Reehorst heeft de beschikking over drie keepers, waarvan er zaterdag twee ingezet werden en ook zij bleken een behoorlijke sta-in de weg. Voor rust blonk Bert Willemsen uit en direct na rust presteerde Gerard Haalboom het om zeven minuten lang zijn doel schoon te houden. Aangezien youngsters Tim Lumenta en Daniel Laverman wel wisten te scoren leek de wedstrijd binnen zeven minuten beslist 20-13. Concentratieverlies gaf de studenten nog wat hoop door vier doelpunten binnen vijf minuten, maar daarna leken de mannen van coach Paul van Noesel te beseffen dat een wedstrijd nog altijd een uur duurt. Een regen van doelpunten zette de tegenstander op een verlies van tien doelpunten verschil door treffers van beide linkshanders Sietsma en Björn vd Lee en daarmee staat Reehorst stijf bovenaan, ook al omdat de nummer twee van de competitie V&S onverwacht verloor van Cirkeltijgers in deze Groningse derby.

Reehorst speelt a.s. zondagmiddag in Emmen tegen E & O, wat inmiddels opgeklommen is naar een tweede plaats.
Scores: Jeff de Quay 7x, Robbert van Oel 6x, Korneel van ’t Land 5x, Josha Sietsma en Jos Boers 4x

UDI’96-Reehorst vrouwen 16-14

De Edese dames begonnen goed aan deze wedstrijd en speelde frivool en prettig snel handbal. De eerste helft ging gelijk op en vlak voor rust pakte Reehorst een kleine voorsprong door fraaie doelpunten van o.m. Loes Temme.
Zoals wel vaker deze competitie het geval is hebben de discipelen van coach Marco Meyeringh moeite dit spel in de tweede helft door te zetten. In feite ging de wedstrijd gelijk op, maar het frisse van het spel was er af en dat straften de Arnhemsen genadeloos af, waardoor Reehorst zonder punten terug kon naar Ede.