Reehorstdames ondanks verlies positief

Aan de uitwedstrijd tegen Duiven hebben de Edese handbaldames ondanks dat zij met 24-19 verloren hebben, een positief gevoel overgehouden. In tegenstelling tot de voorgaande wedstrijden werd er namelijk weer als een team gehandbald, wat ook tot uiting kwam in de scores. Bijna alle speelsters pakten een doelpunt mee. Daarnaast werden de systemen creatief ingezet, wat wilde zeggen dat er goed gekeken werd naar de meerdere openingen die deze verschaften en daar ook goed gebruik van werd gemaakt.

Waar het fout ging was de verdediging aan Edese zijde. Er werd nogal eens verzuimd rugdekking te geven of er werd te laat uitgestapt naar de opbouwsters van Duiven, die over een snoeihard schot beschikten. De rust werd bereikt met een achterstand van zes doelpunten, een marge die in de tweede helft te groot bleek om te overbruggen.
De Reehorstdames kunnen overigens zonder druk de laatste vier wedstrijden van de competitie uitspelen, daar de directe concurrenten punten lieten liggen en degradatie voor het Edese team niet meer mogelijk is.

Doelpunten: Loes 7, Anneke 6, Melissa 3, Charissa 1, Kim Q 1 en Joyce 1.