Reehorst mist kans op koppositie na verlies Hurry-Up

Het reserveteam van koploper Hurry-Up kwam naar Ede om de eerste plaats te verdedigen en slaagde daarin makkelijker dan de uitslag doet vermoeden.

De Edenaren kwamen heel even op voorsprong, maar moest daarna toestaan dat de Zwartemeerders regelmatig het heft in handen namen. Reehorst liep tot zeven minuten voor het rustsignaal achter de feiten aan, speelden slordig en maakten zelfs technische fouten, die op dit niveau eigenlijk niet kunnen. Maar als het ineens gaat lopen dan kan het ook heel snel gaan, want in luttele minuten tijden boog Reehorst een achterstand om in een 12-10 voorsprong.

Het publiek in sporthal De Reehorst ging er eens goed voor zitten, want zij verwachtten dat Reehorst erop en overheen zou gaan, maar de praktijk was weerbarstiger.In het eerste kwartier van de tweede helft kwamen allen Jeff de Quay (4x) en Kevin Kettering tot scoren, terwijl de tegenstander met onderhandse schoten succes had.  Rob Bosman en Yaniek van Montfort (19-20) hielden de hoop op meer levend, maar een uitermate knullige periode nekte Reehorst (21-26).

Dat Reehorst met een wanhoopsoffensief nog heel dicht bij kwam op 27-28 en daarna bij balbezit  wederom verkeerde keuzes maakte, zal trainer/coach Marco Meijeringh grijze haren bezorgen. Eenzelfde stunt van Reehorst als tegen Aalsmeer twee weken geleden zou echt teveel zijn geweest, maar met wat meer slimmigheid had het wel degelijk gekund.
Topscorers: Jeff de Quay 9x en Jos Boers 6x