Reehorst mannen tonen klasse tegen Loreal (28-20)

Wij schrijven de 14e  minuut van de tweede helft bij de stand 15-13 voor Reehorst. Loreal onderschept een aanval van Reehorst en gaat vol in de break-out. Klasbak keeper Ferry van Leent komt met gevaar voor eigen leven zijn doelgebied uit, komt in botsing met zijn tegenstander, maar heeft wel de bal in beide handen, waarna Reehorst de aanval overneemt en die vervolgens verprutst. Wederom gaan de Limburgers in de snelle tegenaanval en opnieuw pakt van Leent de bal en laat zijn tegenstander letterlijk links liggen. Reehorst gaat nu wel met succes in de tegenaanval, waarbij Michael vd Berg met een formidabel doelpunt de 16-13 op het scorebord bracht, waarna de snelle en pezige 1e lijnsspeler helemaal los gaat en binnen 5 minuten nog 3x raak schiet het ene doelpunt nog mooier dan het andere. Het forse verzet van Loreal was hiermee gebroken 21-13 en de ene na de andere fraaie aanval denderde over de verbouwereerde Limburgers heen die in hun middenopbouwer een speler van formaat bezat, maar die werd deskundig geneutraliseerd. De Edenaren bezaten met hun tweede lijnsspelers Paul Verhage, Robbert van Oel en Jeff de Quay met als smeermiddel Jeroen de Wit een uitstekend bezet veld die de vele toeschouwers trakteerde op opportunistisch handbal van prima niveau. De eindstand 28-20 werd, hoe kan het anders, bepaald door Michael vd Berg die alleen op de keeper afkomend met een draai 180 graden de bal de kruising in ramde, wat hem op een ovatie kwam te staan.

De Edenaren zijn dit seizoen uitstekend aan de competitie begonnen, kende een flinke terugval de laatste weken, maar eindigde prima en kan zich bezig gaan houden met de toekomst. Reehorst zal mogelijk op zoek moeten naar een vervanger van student Paul Verhage die mogelijk voor 1 jaar naar Peru vertrekt en cirkelspeler Ronald Kroon die heeft aangekondigd het wat rustiger aan te willen doen, dus er is voldoende werk aan de winkel voor trainer/coach Paul van Noesel en begeleider Fred van Essen.

Winst, gelijkspel en verlies voor Reehorst

In een goed gevulde hal speelden zowel het heren- als het damesteam van Reehorst hun laatste competitiewedstrijd. De heren wonnen overtuigend. De dames speelden gelijk, maar leden toch verlies: Zijn namen afscheid van Marjolein Cohen, die na bijna 25 jaar in het eerste team te hebben gespeeld, volgend jaar naar het tweede team gaat. Om haar afscheid waarde te geven, wilde Reehorst dan ook minimaal vierde worden. En daarvoor was een gelijkspel nodig.

Tegenstander Zwolle wilde echter niet meewerken. Thuis hadden zij overtuigd met 17-11 gewonnen en ook nu lieten zij merken te willen winnen. In de eerste fase van de wedstrijd kreeg Reehorst geen vat op de afstandschoten van het middenblok, waardoor men al gauw tegen een 1-4 achterstand aankeek. Aanvallend slaagde de thuisploeg wel, met name door strafworpen, de schade beperkt te houden, maar verdedigend zat de zaak niet op slot.

Na een ruststand van 7-12 startten de Edesen een inhaaloffensief. Onder leiding van Sandra van Zetten en Anneke van Oel kwam de thuisploeg naderbij. Het slot werd nog ongekend spannend toen Reehorst voorkwam. Een na een heuse ‘schwalbe’ toegekende penalty bracht echter de eindstand van 17-17 op het bord.

Doelpunten Reehorst: Sandra van Zetten 6, Anneke van Oel 5, Anuschka van der Vegt 3, Kim de Quay, Joyce Leuverink en MARJOLEIN COHEN 1.