Reehorst mannen doen zich ernstig tekort tegen VHC (22-23)

Het is maar goed dat de handballers van HV Reehorst in de eerste competitiehelft veel punten bijeen hebben vergaard, anders had deze competitie  zo op het eind van het seizoen nog een dramatische afloop kunnen hebben. De laatste zes wedstrijden leverde slechts 1 punt en dat mag toch zeer opmerkelijk worden genoemd. Oorzaken zijn er ten over. Cirkelspeler Jos Boers verblijft voor een stage in Zuid-Korea en beide opbouwspelers Jeff de Quay ( topscorer ) en Paul Verhage zijn vorige week geblesseerd geraakt en niet inzetbaar.

Trainer/coach Paul van Noesel deed zaterdagavond een beroep op Maurice van Montfort, deze werd op de opbouwplaats geposteerd, maar dat is nu eenmaal niet zijn sterkste kant en zodoende moest de meest druk in de aanval komen van Jeroen de Wit en de goed spelende Robbert van Oel. De eerste twintig minuten was Reehorst de betere ploeg en leidde op dat moment met 8-6, door een aantal prachtige doelpunten van Mike vd Berg en eerder genoemde van Oel. Tegenstander VHC onderkende het gevaar van van Oel en gaf hem mandekking en dan wordt het tijd dat andere spelers het gaan overnemen, maar die gaven zaterdag niet thuis. Opzichtige technische fouten (lopen en indringen) en foute passes werden aangeregen en tot overmaat van ramp miste Jeroen de Wit vlak voor rust een 7 meter, waardoor de Brabanders met een 9-10 voorsprong konden rusten.

Na rust ging de wedstrijd gelijk op, zei het dat nu Ronald Kroon een 7 strafworp miste, waardoor VHC steeds een doelpunt voor kon blijven. Wie niet in de malaise deelde was youngster Korneel van ’t Land die door zijn snelheid van handelen binnen tien minuten vijf keer raak zou schieten en wel raad wist met het nemen van de strafworpen. Vlak voor tijd brak er nog de nodige hectiek uit, toen Paul van Noesel als coach tegen een twee minuten straf opliep, waardoor de Edenaren ook nog eens met vier man in het veld kwamen te staan en dus net te laat waren voor een mogelijke gelijkmaker. VHC werd door het eindsignaal gered en dat was uiteindelijk ook wel terecht.

Op zaterdagavond  4 april spelen de dames en heren 1 hun laatste thuiswedstrijden en dan is de toegang gratis. Aanvang 19.30 uur

Topscore: Korneel van ’t Land 6x en Robbert van Oel 5x.

Reehorst wint uiterst spannend duel

De Edese handbalsters moesten hun laatste uitduel van deze competitie tot het uiterste gaan. FBC uit Herwen, thuis nog met grote cijfers verslagen, bleek een lastige tegenstander. Na een zeer gelijkopgaande strijd was het echter toch Reehorst dat de punten mee naar huis nam. Het werd 19-21.

In de kleedkamer waren de Edesen al gewaarschuwd voor het harde spel van FBC. Daarnaast weet dit team zich gesteund door zeer fanatiek publiek, wat een negatieve invloed op het spel kan hebben. De eerst 10 minuten wisten de dames van Reehorst zich echter goed te weren en liepen uit naar een 2-6 voorsprong. Daarna kwam FBC volledig terug en was de ruststand met 11- 11 in evenwicht.

Na de rust zette Reehorst de tegenstander met enkele snelle aanvallen onder druk en zag kans weer uit te lopen. FBC gaf zich echter niet gewonnen en vocht zich weer terug naar 15- 16. In de slotfase liep de Edese ploeg weer vier doelpunten uit, maar liet de thuisploeg toch weer tot één doelpunt naderen. Het eindakkoord was echter voor Anneke van Oel, die met haar tiende goal de winst veiligstelde.

Doelpunten Reehorst: Anneke van Oel 10, Anuschka van der Vegt, Joyce Leuverink en Kim de Quay 3, Sandra van Zetten en Charissa Gibbs 1.