Reehorst bekert verder

Reehorst bivakkeert in de onderste regionen van de Hoofdklasse A, maar daar was gisteren weinig van te merken, want de Edenaren plaatsten zich ten koste van hoogvlieger Achilles voor de derde ronde van de NHV beker.

Beide teams misten nogal wat basisspelers, zo werd bij Reehorst aanvoerder Robbert van Oel gespaard voor de komende wedstrijd in Emmen tegen E & O en was keeper Gerard Haalboom niet fit genoeg.

Reehorst opende stroef 1-4 achter na tien minuten, maar daarna ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij keeper Bert Willemsen zich regelmatig wist te onderscheiden. Paul Verhage en Reehorst aanwinst Rob Bosman scoorden samen al acht doelpunten in de eerste dertig minuten en Martijn de Wit wist vlak voor rust met twee fraaie doelpunten uit de linkerhoek Reehorst voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te brengen 12-10

De tweede helft werd bijna een copie van de eerste. Bert Willemsen moest opnieuw aan de bak in het doel en pas in het laatste kwart van de wedstrijd, wisten de Edenaren door te drukken met onder meer een heel fraai lobje van Rob Bosman, want hem op een ovatie van de toeschouwers kwam te staan. Beide opbouwers Bosman en Verhage scoorden  samen negen treffers.

In de volgende ronde worden de eredivisieclubs toegevoegd aan deze competitie.